Лисички - дуже «зручні» гриби. У них не буває черв'яків і личинок, їх легко мити та чистити, вони не ламаються, не крихкі. Це ті рідкісні гриби, які втрачають свої смакові властивості при маринуванні. Найкращі лисички - смажені або запечені. Ми знайшли для вас декілька відмінних рецептів.
ПАСТА З ЛИСИЧКАМИ
Інгредієнти:
500 г лисичок
300 г пасти
100 г вершків
2 зубчики часнику
Оливкова олія, вершкове масло, пармезан, петрушка, сіль і перець за смаком
Приготування:
- На пательні розігріти оливкову олію з вершковим маслом, додати часник і відразу ж викласти помиті й очищені гриби.
- Поперчити, посолити, обсмажити, помішуючи впродовж 15-20 хв.
- Додати до страви вершки, проварити соус, щоб трохи загуснув.
- Відварити пасту до стану «аль денте», додати до соусу, перемішати та додати трохи тертого пармезану.
- Якщо потрібно зробити соус більш рідким, можна додати воду, що залишилася від варіння пасти.
- Готову страву прикрасити нарізаною петрушкою і тертим пармезаном.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо яйця: 5 варіантів сніданків із різних країн
ЗАПІКАНКА З ЛИСИЧОК І МОЛОДОЇ КАРТОПЛІ
Інгредієнти:
500 г лисичок
1 кг молодої картоплі
300 г вершків
Будь-який тертий сир
Вершкове масло, сіль, перець за смаком
Приготування:
- Помити й очистити гриби, обсмажити їх у столовій ложці вершкового масла.
- Порізати картоплю на шматочки (розміром як лисички), перемішати зі смаженими грибами, додати сіль, перець.
- Викласти страву у змащену вершковим маслом жаростійку форму, залити вершками і посипати тертим сиром. Запікати 45 хв за температури 180°.
ЯЛОВИЧИНА З ЛИСИЧКАМИ
Інгредієнти:
500 г лисичок
500 г яловичини
2 зубчики часнику
Ріпчаста цибуля
Вершкове масло
2 ст. л. борошна
Зелень, перець, сіль
Приготування:
- Яловичину нарізати на невеликі шматочки, обваляти в суміші спецій із часнику, перцю, солі, а також зелені. Залишити відпочивати на 1 годину.
- Тим часом розігріти пательню, додати масло, протушкувати в ньому миті та почищені гриби.
- У каструлі обсмажити яловичину з цибулею, додати трохи води, довести до кипіння, зменшити вогонь і протушкувати яловичину упродовж 30 хв.
- Потім додати смажені лисички, всипати борошно, щоб соус був густим, і протушкувати ще приблизно 15 хв.
- Отримуємо відмінну грибно-м'ясну базу, яку можна додати до будь-якого гарніру - відварного рису, кус-кусу, картоплі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт ідеального бургера від Руслана Сенічкіна