Лисички - дуже «зручні» гриби. У них не буває черв'яків і личинок, їх легко мити та чистити, вони не ламаються, не крихкі. Це ті рідкісні гриби, які втрачають свої смакові властивості при маринуванні. Найкращі лисички - смажені або запечені. Ми знайшли для вас декілька відмінних рецептів5 рецептів вечерь для тих, хто худне.

ПАСТА З ЛИСИЧКАМИ

Інгредієнти:

500 г лисичок

300 г пасти

100 г вершків

2 зубчики часнику

Оливкова олія, вершкове масло, пармезан, петрушка, сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. На пательні розігріти оливкову олію з вершковим маслом, додати часник і відразу ж викласти помиті й очищені гриби.
  2. Поперчити, посолити, обсмажити, помішуючи впродовж 15-20 хв.
  3. Додати до страви вершки, проварити соус, щоб трохи загуснув.
  4. Відварити пасту до стану «аль денте», додати до соусу, перемішати та додати трохи тертого пармезану.
  5. Якщо потрібно зробити соус більш рідким, можна додати воду, що залишилася від варіння пасти.
  6. Готову страву прикрасити нарізаною петрушкою і тертим пармезаном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо яйця: 5 варіантів сніданків із різних країн

 

ЗАПІКАНКА З ЛИСИЧОК І МОЛОДОЇ КАРТОПЛІ

Інгредієнти:

500 г лисичок

1 кг молодої картоплі

300 г вершків

Будь-який тертий сир

Вершкове масло, сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Помити й очистити гриби, обсмажити їх у столовій ложці вершкового масла.
  2. Порізати картоплю на шматочки (розміром як лисички), перемішати зі смаженими грибами, додати сіль, перець.
  3. Викласти страву у змащену вершковим маслом жаростійку форму, залити вершками і посипати тертим сиром. Запікати 45 хв за температури 180°.

 

ЯЛОВИЧИНА З ЛИСИЧКАМИ

Інгредієнти:

500 г лисичок

500 г яловичини

2 зубчики часнику

Ріпчаста цибуля

Вершкове масло

2 ст. л. борошна

Зелень, перець, сіль

Приготування:

  1. Яловичину нарізати на невеликі шматочки, обваляти в суміші спецій із часнику, перцю, солі, а також зелені. Залишити відпочивати на 1 годину.
  2. Тим часом розігріти пательню, додати масло, протушкувати в ньому миті та почищені гриби.
  3. У каструлі обсмажити яловичину з цибулею, додати трохи води, довести до кипіння, зменшити вогонь і протушкувати яловичину упродовж 30 хв.
  4. Потім додати смажені лисички, всипати борошно, щоб соус був густим, і протушкувати ще приблизно 15 хв.
  5. Отримуємо відмінну грибно-м'ясну базу, яку можна додати до будь-якого гарніру - відварного рису, кус-кусу, картоплі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт ідеального бургера від Руслана Сенічкіна