Літо в самому розпалі, та відпустку відгуляли ще не всі. Багато українок саме зараз худнуть та готуються підкорювати пляжі своїми бездоганними формами.

Деякі навіть скорочують споживання їжі до мінімуму, відмовляючись, насамперед, від вечері.

Дієтологи наполягають – вечеряти необхідно кожній людині.

За 2-3 години до сну потрібно вжити невелику кількість їжі, що легко засвоюється, найпростіше: трохи варених овочів, нежирних молочних продуктів чи каші.

Та, якщо ці нехитрі страви вас не надихають, і хочеться чогось більш оригінального, до вашої уваги  наступні рецепти:

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З ЗЕЛЕННЮ ТА ЦЕДРОЮ ЛИМОНА 

Соковиті, поживні та низькокалорійні (без борошна та яйця).

Інгредієнти:

- М’ясо (дієтична куряча грудинка) - 500 г

- Зелень - 30 г

- Цедра лимона - 1 ст.л.

- Часник - 2 зубки

- Олія - 1 ст.л.

- Спеції - за смаком.

Приготування:

1. Змелюємо грудинку в блендері на фарш.

2. Додаємо трохи нарізаних зелених приправ (кенза, петрушка, кріп тощо).

3. Натираємо у фарш цедру лимона та часник.

4. Додаємо ложку курячої приправи.

5. Ретельно перемішуємо.

6. Ліпимо невеличкі котлети.

Щоб фарш не приставав до рук, змочуємо долоні лимонною водою.

7. Смажимо на оливковій соняшниковій олії до утворення рум’яної скоринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих і перевірених рецептів шоколадних смаколиків

СИРНИКИ ПО-ЛЬВІВСЬКИ 

Інгредієнти:

- Сир 5% жирності – 0,5 кг

- Яйце – 1 шт.

- Цукор – 1 ст.л.

- Мука – 3-4 ст.л.

- Цедра лимона.

- Соняшникова/оливкова олія.

Приготування:

1. Віджимаємо з сиру сироватку в сухому, чистому рушнику.

2. Цукор змішуємо з яйцем (вінчиком), до повного розчинення.

3. Перекладаємо сир у миску з яйцем, додаємо 1 ст. л. борошна.

4. Додаємо цедру з 0,5 лимона.

5. Ліпимо невеличкі сирники.

6. Обмокуємо сирники в муці та смажимо на слабкому вогні по 5 хв. з кожної сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ресторанів Одеси, які ви маєте відвідати

КЕКСИ З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ 

Інгредієнти:

- Яйце – 3 шт.

- Сир – 100 г

- Цибуля – 1 шт.

- Гриби – 70 г

- Цвітна капуста – 1 шт.

- Помідори чері – 5 шт.

- Зелень та спеції – за смаком.

Приготування:

1. Розбиваємо яйця в миску.

2. Додаємо гранульованої 1 ст. л. овочевої приправи.

3. Перемішуємо вінчиком.

4. Головку цвітної капусти розрізаємо на суцвіття, натираємо на терці чи пропускаємо крізь блендер.

5. Солимо, кладемо у мікрохвильову піч середньої потужності на 5-7 хв.

6. Капуста дасть сік, його треба вичавити за допомогою друшлаку чи звичайної марлі.

7. Переливаємо в капусту яйця.

8. Додаємо тертого сиру та трохи нарізаної цибулі.

9. Ретельно змішуємо.

10. Наповнюємо тістом формочки, виліплюючи «кошики».

11. Припікаємо «кошики» у печі 200 градусів протягом 20-25 хв. до появи золотавої скоринки.

12. Начиняємо кошики: нарізаними помідорами чилі, підсмаженними грибами зі спеціями та листочками базиліку.

13. Заливаємо серединки збитими яйцями, посипаємо сиром та поміщаємо у піч, температурою 180 градусів на 20-25 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де, з ким та як провела відпустку Марина Леончук

КАРАМЕЛЬНА ГРУША, ЗАПЕЧЕНА В ТІСТІ 

Інгредієнти:

- Груша «Бера» – 2 шт.

- Цукор – 3 ст.л.

- Бадьян – 2 шт.

- Листкове тісто – 200 г

- Вершкове масло – 50 г

Приготування:

1. Грушу розрізаємо навпіл та ложкою видаляємо серцевину.

2. Кладемо в середину аніс/бадьян.

3. Кожну половинку груші начинкою до низу обгортаємо листковим тістом.

4. На деко з пергаментом насипаємо трохи цукру та кладемо трохи вершкового масла.

5. На ці «подушки» кладемо груші, тістом до верху.

6. Тісто зверху «проштрикуємо» виделкою, щоб не утворилися пухирці.

7. Запікаємо в печі 180 градусів 25 хв.

8. Змащуємо груші яєчним жовтком та печемо ще 5 хв.

«НАПОЛЕОН» ІЗ БУРЯКА ТА СИРУ 

Інгредієнти:

- Вершковий сир – 500 г

- Сметана – 3 ст.л.

- Імбир – 2 ст.л.

- Часник – 2 зубки

- Запечений буряк – 3 шт.

- Гранатовий соус – 2 ч.л.

- Волоський горіх – 60 г

- Зелень та спеції – за смаком.

Приготування:

1. Щоб не було грудочок, сир пропускаємо через сито / блендер.

2. Змішуємо сир із сметаною.

3. Натираємо у «крем» 2 зубочки часнику.

4. Додаємо універсальну овочеву приправу.

5. Додаємо свіжої зелені (нарізаного кропу).

6. Ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

7. Запечений буряк нарізаємо кільцями – «коржиками».

8. Змащуємо його кремом та формуємо башточку.