Перші заморозки та дощі: синоптики розповіли про різке похолодання, яке чекає на українців

Синоптики попередили про погіршення погодних умов та перші заморозки: чого чекати від погоди найближчими днями

Найближчими днями в Україні очікується різка зміна погодних умов, зокрема дощі та навіть перші заморозки, які торкнуться одразу кількох регіонів.

Синоптики рекомендують одягатися тепліше, адже середина жовтня буде холодною. Детальніше про те, наскільки зміниться погода і чого чекати українцям, розповіли в сюжеті ТСН. 

Перші заморозки в столиці та регіонах

Синоптики повідомляють, що з 15 жовтня у багатьох областях країни очікуються дощі та зниження температури відразу на кілька градусів. До того ж мешканці Києва вже незабаром відчують перші заморозки. 17-19 жовтня нічні температури можуть опуститися до 0-2°C на ґрунті та навіть у повітрі.

Схожа ситуація, за даними Укргідрометцентру, охопить і західні, північні та центральні області України, де ймовірні сильні заморозки з показниками до -5°C. У Києві та Київській області навіть попереджено про жовтий та помаранчевий рівень небезпечності через низькі температури.

Коли чекати на тепло

Попри похолодання та заморозки, після періоду дощів в Україні очікується нетривале потепління. Вже з 20 жовтня синоптики прогнозують повернення комфортної теплої погоди, яку умовно можна назвати бабиним літом.

Температура підніметься на 3-6°C, що дозволить українцям знову насолодитися сонячними днями. Це потепління охопить усі регіони країни та триватиме кілька днів.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 мільйони жителів без електрики: страшні збитки та неймовірні історії виживання після урагану Мілтон у США

Більше новин