Погони підполковника для героя України посмертно: DOROFEEVA виконала останню волю загиблого бійця (відео)

Останнє військове звання комбату 72 бригади Андрію Верхогляду присвоїли посмертно.

За життя Андрій Верхогляд постійно жартував, що хоче, аби наступні погони йому вручила співачка Надя Дорофєєва. Командир піхотинців ділився з родиною, що саме під одну з пісень Наді Дорофєєвої їм найкраще вдається "палити русню". Дружина Марина вирішила, що остання воля коханого має бути виконана. Кореспондентка ТСН Наталя Нагорна розповіла, як пройшло вручення погонів, якого раніше в нас не було, та чому важливо виконувати останню волю загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент США Джо Байден прибув в Київ, щоб підтримати українців

"Постійно бачу щось типу такого:
- жила людина атеїстом, тому давайте на прощання притягнемо трьох попів.
- була людина мусульманином - несуть відспівувати в церкву
- була людина патріотом - це буде ще й церква рпц
- ніякої «плине кача» цьому майданівцю, хай доводить до істерики оркестр
- людина боролася з владою, а на прощання прийде депутат
- з найпопулярнішого, просила людина, раптом що, розвіяти попіл, то ні, бо «як він потім воскресне?»
- просила людина, щоб місцем останнього прихистку стали Карпати чи Холодний Яр, але родичам незручно їздити туди «на гробки»
- мільйон інших прикладів.
Бо родичам важко і вони часто роблять багато чого «для себе». Ніхто не має права їх в тому звинувачувати, звісно ж. Я вже передбачаю, як за сьогоднішній сюжет на нас вивернуть відра багнюки, але насправді байдуже. Бо велика повага до людини — зробити так, як людина сказала за життя", — прокоментувала важливість виконання останньої волі кореспондентка ТСН Наталя Нагорна в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їхня жертва докорінно змінила хід, а також саме сприйняття війни", — литовський журнал назвав захисників Маріуполя «Людьми 2022 року»

Андрій Верхогляд у 72-й бригаді імені чорних запорожців дослужився до командира батальйону і запам'ятався всім як надзвичайно весела людина. Він загинув у червні 2022-го, але в січні йому присвоїли звання підполковника посмертно. Дружина українського захисника Марина розповіла про одну з прикмет бійця під час повномасштабної війни.

"Є в нас на війні одна штука. Намічається бій, колона йде, ми дивимося кліп Наді Дорофєєвої "Горит". "Горит русня", воно під це підходить. Послухали пісню, і бій буде класний, все буде чітко", — переповіла слова героя його дружина.

На 27-й день народження Андрію друзі навіть організували привітання від співачки. Після цього Андрій вирішив, як саме йому вручатимуть чергове військове звання. Про це він розповів дружині:

"Я вже шуткую з пацанами, що коли мені будуть вручати підполковника, то вона (Дорофєєва - прим. ред.) мені вручатиме", — говорив тоді військовий.

Родина не забула про побажання Андрія. Про заповіт героя Наді Дорофєєвій розповіла служба ТСН. Співачка погодилася і приїхала до рідного міста військового Звягеля, де познайомилася з його родиною, дружиною, донькою Юлею та мамою, і взяла участь в церемонії вручення звання підполковника.

Більше новин