"Їхня жертва докорінно змінила хід, а також саме сприйняття війни", — литовський журнал назвав захисників Маріуполя «Людьми 2022 року»

Литовський журнал назвав захисників Маріуполя «Людьми 2022 року»: фото

Обкладинку видання пикрасило фото захисника Маріуполя Михайла Діанова.

Поділитися:

Литовський журнал VALSTYBĖ, який висвітлює політичні та економічні теми, презентував новий випуск. Обкладинку видання пикрасило фото захисника Маріуполя Михайла Діанова, яке облетіло весь світ. У своєму матеріалі радактори назвали оборонців Маріуполя «Людьми 2022 року».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України Володимир Зеленський та "український дух"названі людиною року Time

"Це фото захисника Маріуполя Михайла Діанова облетіло світ і ще раз нагадало про героїчну боротьбу українських захисників у Маріуполі. Тоді батальйон «Азов» на чолі з Денисом Прокопенком в оточенні значно більших сил росії захищав позиції на меткомбінаті «Азовсталь» протягом трьох місяців. Тому ми обрали захисників Маріуполя «Людьми світу 2022 року»: їхня жертва докорінно змінила хід, а також саме сприйняття війни", — зазначили в редакції.

Захисники Маріуполя

Також у виданні підкреслили, що з початку війни українські герої не здавалися і давали відсіч ворогові, чим довели, що "блискавична війна росії в Україні не буде успішною", Україна просто не здасться.

Нагадаємо, фото морпіха Михайла Діанове, яке облетіло весь світ, зробив азовець Дмитро Козацький з позивним "Орест" на "Азовсталі". 

Шукайте більше цікавих новин в телеграм-каналі 1+1.

Новини по темі