Погони підполковника для героя України посмертно: DOROFEEVA виконала останню волю загиблого бійця (відео)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
DOROFEEVA виконала останню волю загиблого бійця: відео

Останнє військове звання комбату 72 бригади Андрію Верхогляду присвоїли посмертно.

Поділитися:

За життя Андрій Верхогляд постійно жартував, що хоче, аби наступні погони йому вручила співачка Надя Дорофєєва. Командир піхотинців ділився з родиною, що саме під одну з пісень Наді Дорофєєвої їм найкраще вдається "палити русню". Дружина Марина вирішила, що остання воля коханого має бути виконана. Кореспондентка ТСН Наталя Нагорна розповіла, як пройшло вручення погонів, якого раніше в нас не було, та чому важливо виконувати останню волю загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент США Джо Байден прибув в Київ, щоб підтримати українців

"Постійно бачу щось типу такого:
- жила людина атеїстом, тому давайте на прощання притягнемо трьох попів.
- була людина мусульманином - несуть відспівувати в церкву
- була людина патріотом - це буде ще й церква рпц
- ніякої «плине кача» цьому майданівцю, хай доводить до істерики оркестр
- людина боролася з владою, а на прощання прийде депутат
- з найпопулярнішого, просила людина, раптом що, розвіяти попіл, то ні, бо «як він потім воскресне?»
- просила людина, щоб місцем останнього прихистку стали Карпати чи Холодний Яр, але родичам незручно їздити туди «на гробки»
- мільйон інших прикладів.
Бо родичам важко і вони часто роблять багато чого «для себе». Ніхто не має права їх в тому звинувачувати, звісно ж. Я вже передбачаю, як за сьогоднішній сюжет на нас вивернуть відра багнюки, але насправді байдуже. Бо велика повага до людини — зробити так, як людина сказала за життя", — прокоментувала важливість виконання останньої волі кореспондентка ТСН Наталя Нагорна в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їхня жертва докорінно змінила хід, а також саме сприйняття війни", — литовський журнал назвав захисників Маріуполя «Людьми 2022 року»

Андрій Верхогляд у 72-й бригаді імені чорних запорожців дослужився до командира батальйону і запам'ятався всім як надзвичайно весела людина. Він загинув у червні 2022-го, але в січні йому присвоїли звання підполковника посмертно. Дружина українського захисника Марина розповіла про одну з прикмет бійця під час повномасштабної війни.

"Є в нас на війні одна штука. Намічається бій, колона йде, ми дивимося кліп Наді Дорофєєвої "Горит". "Горит русня", воно під це підходить. Послухали пісню, і бій буде класний, все буде чітко", — переповіла слова героя його дружина.

Андрій Верхогляд

На 27-й день народження Андрію друзі навіть організували привітання від співачки. Після цього Андрій вирішив, як саме йому вручатимуть чергове військове звання. Про це він розповів дружині:

"Я вже шуткую з пацанами, що коли мені будуть вручати підполковника, то вона (Дорофєєва - прим. ред.) мені вручатиме", — говорив тоді військовий.

Родина не забула про побажання Андрія. Про заповіт героя Наді Дорофєєвій розповіла служба ТСН. Співачка погодилася і приїхала до рідного міста військового Звягеля, де познайомилася з його родиною, дружиною, донькою Юлею та мамою, і взяла участь в церемонії вручення звання підполковника.

Новини по темі