Постраждали 15 областей: що відомо про масовану російську атаку по Україні 26 серпня

Росія здійснила 26 серпня масовану комбіновану атаку, внаслідок якої постраждали 15 областей

Сьогодні, 26 серпня, Росія вкотре здійснила масовану комбіновану атаку по Україні. У деяких регіонах повітряна тривога тривала шість годин, зокрема у Києві, східних, південних та північних регіонах країни. Ворог атакував дронами та ракетами. Про це повідомили в ТСН, що виходить в марафоні новин та на YouTube.

Loading...

Так, внаслідок російських обстрілів зафіксовано влучання в об'єкти критичної інфраструктури на Полтавщині, Одещині, Харківщині, Запоріжжі та інших регіонах. Відомості про поранених і загиблих оновлюються. Зокрема на Одещині було відомо про четверо потерпілих, серед яких є десятирічний хлопчик. Один поранений був на Київщині, а в Житомирі загинула жінка. Ще одну людину вбито в Луцьку, там пошкоджено багатоповерховий будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карта повітряних тривог: дивитися онлайн

Росіяни атакували різними типами балістичних та крилатих ракет, а також дронами. В небі одночасно перебувало майже два десятки літаків стратегічної авіації, а також до 50 "шахедів". Точну кількість повітряних засобів, задіяних окупантом, Повітряні сили ще не назвали.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, загалом постраждали 15 областей. У більшості регіонів було зафіксовано вимкнення світла, навіть там, де не було влучань. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, ситуація в енергетиці складна. 

 

Запуски Росія здійснювала з акваторії Чорного моря, тимчасово окупованого Криму та зі своєї території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графіки відключень світла: де шукати інформацію про свій населений пункт

 

Більше новин