Чоловіча краса в салоні: які процедури та ін'єкції стали звичними для чоловіків (розповідає косметолог)

Ботокс, ліфтинг і епіляція – чоловіки захопилися процедурами краси та доглядають за собою на рівні жінок. Що це: модний тренд чи новий погляд на чоловічу зовнішність?

В ефірі денного шоу "Твій день" обговорили чоловічу красу: чоловіки почали ретельніше стежити за своїми стрижками, манікюром і педикюром. Стереотип "догляд за собою — справа жіноча" почав руйнуватися. Експертка з косметичних процедур для чоловіків Наталя Бабцова розказала про всі нюанси чоловічого догляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк правильно доглядати за різними типами волосся: розповідає експерт

За словами експертки в місяць у чоловіка піде мінімум 3000 грн на зовнішність, якщо відвідувати косметолога раз в 1,5-2 тижні. Якщо закупити препарати додому, наприклад, два очищувальних тоніки, два крему і маска/сироватка, вийде 1500-2000 грн. Але пам'ятайте: все, що купуєте додому, має обов'язково бути попередньо прописано косметологом.

Чому чоловікам складніше, ніж жінкам зважитися на косметологію?

Чоловіки часто не погоджуються на різні косметологічні процедури, тому що багато з них болючі. До них може підготувати тільки фахівець вже в кабінеті: роз'яснювати, пояснювати та переконувати. Чоловікам спочатку треба розповісти механізм дії. Для них куди важливіше, як працює дія догляду, ніж сам результат – краса.

Які основні косметологічні процедури варто робити чоловікам?

Як стверджує косметологиня, чоловіка треба вмовити мінімум на догляд, масаж, чистку і маску:

Але багатьом чоловікам важливо, щоб їх в момент догляду за собою ніхто не бачив. Тому й існують салони краси суто для чоловіків: це їх царство, де їм абсолютно комфортно. Більш того, є чоловіки, у кого така професія, що обов'язково робити макіяж. Наприклад, телеведучих перед програмою завжди гримують. Під гримом обличчя абсолютно не дихає, це як ніби тебе намастили глиняною маскою. Таким чоловікам особливо варто відвідувати косметолога хоча б раз на два тижні.

Коли чоловікові варто починати догляд за обличчям?

Експертка Наталя пояснює:

Можна починати робити процедури ще підлітком, але якщо ми говоримо про збереження молодості, то з 25 років можна починати. Зрозумійте, що профілактика в той же день не видна, але ви зрозумієте через 10 років, що зберегли молодість. Це дуже хороша мотивація доглядати за собою, контактувати з людьми, розвиватися далі і йти в ногу з прогресом.

А чому чоловіки наважуються на зміни своєї зовнішності за допомогою макіяжу, ін'єкцій краси та навіть ліпофилингу? Дізнаєтеся від Ігоря Ігнатенка в сюжеті ефіру денного шоу «Твій день» від 23 червня.

Більше новин