Кусючі блохи на Азовському морі: як захистити шкіру? Розповідає дерматолог (ВІДЕО)

Азовське море заполонили кусючі блохи. На їхні укуси жаліються відпочивальники. Чи можна захистити свої шкіру та що робити, якщо блохи вже покусали? Розповідає дерматолог.

Морські блохи, які насправді є дрібними ракоподібними, заполонили прибережні зони Азовського моря. На їх навалу скаржаться відпочивальники, які вже зазнали неприємних укусів. Про дану проблему говорили у шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відпустку без дітей: як заспокоїти совість? Поради дає психологиня Анна Кушнерук

На прямому включенні з ведучими була глядачка, яка наразі відпочиває у Бердянську. Вона розповідає, що після купання в морі блохи, які виглядають як невеличкі букашки, налипають на все тіло, а потім починають боляче кусатися. В результаті укусів у жінки навіть була алергічна реакція: шкіра вкрилася червоними плямами, які свербіли та місцями пекли, з’являлися набряки. Допоміг прийом антигістамінного препарату.

Фото: wikipedia.org/автор Skype87

Про те, як запобігти укусам морських бліх та що робити, якщо ракоподібні все ж уразили шкіру, ведучим «Твого дня» під час прямого включення розповів лікар дерматолог Богдан Литвиненко.

Дерматолог радить задля профілактики укусів мазати шкіру сонцезахисним кремом: він має водостійкий ефект та захищає від різних зовнішніх впливів. Крім того, сонцезахисний крем – це ще й профілактика пошкодження шкіри ультрафіолетом та раку шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модні купальники 2021 – тренди цього сезону від Андре Тана

Якщо блохи все ж покусали, і з’явилася алергічна реакція (набряк, свербіж, печіння, почервоніння), слід 3-5 днів приймати антигістамінний препарат, а також користуватися протизапальними кремами і мазями, які зменшать свербіж і запалення.

Також лікар застерігає – не варто розчухувати місця укусів, адже це може призвести до більш сильної алергічної реакції – кропив’янки.

У разі виникнення сильної алергічної реакції Богдан Литвиненко радить негайно звертатися за медичною допомогою.

Фото: wikipedia.org/автор Стоялов Максим

Взагалі ці ракоподібні – це природні санітари моря. Вони харчуються водоростями та очищують воду в морі. Проте цього року на Азовському морі їх аномально велика кількість з невідомої поки причини. Тому відпочивальникам радять бути обережними та скористатися простими порадами від лікаря.

Детальніше про навалу кусючих бліх на Азовському морі можна подивитися у випуску «Твій день» за 24 червня 2021 року.

Більше новин