Кусючі блохи на Азовському морі: як захистити шкіру? Розповідає дерматолог (ВІДЕО)

Блохи на Азовському морі: як вберегтися від укусів та що робити, якщо вони покусали?
Pexels/B Schus

Азовське море заполонили кусючі блохи. На їхні укуси жаліються відпочивальники. Чи можна захистити свої шкіру та що робити, якщо блохи вже покусали? Розповідає дерматолог.

Поділитися:

Морські блохи, які насправді є дрібними ракоподібними, заполонили прибережні зони Азовського моря. На їх навалу скаржаться відпочивальники, які вже зазнали неприємних укусів. Про дану проблему говорили у шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відпустку без дітей: як заспокоїти совість? Поради дає психологиня Анна Кушнерук

На прямому включенні з ведучими була глядачка, яка наразі відпочиває у Бердянську. Вона розповідає, що після купання в морі блохи, які виглядають як невеличкі букашки, налипають на все тіло, а потім починають боляче кусатися. В результаті укусів у жінки навіть була алергічна реакція: шкіра вкрилася червоними плямами, які свербіли та місцями пекли, з’являлися набряки. Допоміг прийом антигістамінного препарату.

Фото: wikipedia.org/автор Skype87

Про те, як запобігти укусам морських бліх та що робити, якщо ракоподібні все ж уразили шкіру, ведучим «Твого дня» під час прямого включення розповів лікар дерматолог Богдан Литвиненко.

Дерматолог радить задля профілактики укусів мазати шкіру сонцезахисним кремом: він має водостійкий ефект та захищає від різних зовнішніх впливів. Крім того, сонцезахисний крем – це ще й профілактика пошкодження шкіри ультрафіолетом та раку шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модні купальники 2021 – тренди цього сезону від Андре Тана

Якщо блохи все ж покусали, і з’явилася алергічна реакція (набряк, свербіж, печіння, почервоніння), слід 3-5 днів приймати антигістамінний препарат, а також користуватися протизапальними кремами і мазями, які зменшать свербіж і запалення.

Також лікар застерігає – не варто розчухувати місця укусів, адже це може призвести до більш сильної алергічної реакції – кропив’янки.

У разі виникнення сильної алергічної реакції Богдан Литвиненко радить негайно звертатися за медичною допомогою.

Фото: wikipedia.org/автор Стоялов Максим

Взагалі ці ракоподібні – це природні санітари моря. Вони харчуються водоростями та очищують воду в морі. Проте цього року на Азовському морі їх аномально велика кількість з невідомої поки причини. Тому відпочивальникам радять бути обережними та скористатися простими порадами від лікаря.

Детальніше про навалу кусючих бліх на Азовському морі можна подивитися у випуску «Твій день» за 24 червня 2021 року.