В осінньо-зимовий епідеміологічно несприятливий сезон, коли люди часто хворіють на різні респіраторні інфекції, багато хто віддає перевагу лікуванню народними методами. Чи дієві вони? І що треба знати про властивості найбільш популярних продуктів, за допомогою яких українці намагають побороти хвороби? Про це у шоу «Твій день» розбиралися з лікарем Олексієм Казаковим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно ходити, падати та підніматися при ожеледиці? Як розпізнати перелом кінцівки? Розповідає лікар Олексій Казаков
Отже, за словами Олексія Казакова:
Часник – має слабку противірусну і протибактеріальну дію. Його можна вживати в їжу в невеликій кількості, але не варто сподіватися, що він зможе створити дієвий захист від хвороб.
Цибуля – про неї можна сказати те ж саме, що і про часник. Її можна їсти у невеликій кількості. Є важливе застереження по цибулі: в жодному разі не можна закапувати її соком ніс, тому що можна попекти слизову, пошкодити нюхові рецептори аж до втрати нюху.
Шипшина – в ній є багато вітаміну С. З шипшини можна робити слабкі відвари, вони позитивно впливають на міцність імунітету.
Лимон – також має вітамін С. Можна вживати в їжу. Застереження: соком лимона не можна закапувати носа, бо це може спровокувати опік слизової.
Імбир, калина, малина – корисні продукти для зміцнення імунітету, з них можна робити відвари, вживати в їжу.
Картопля – не можна дихати над її паром, оскільки це може спровокувати опіки слизової.
Загалом лікар наголошує, що існують дійсно корисні для організму продукти, проте не варто покладати на них дуже багато сподівань у питанні боротьби з вірусами та бактеріями. Найкращою профілактикою у період епідемії є дотримання соціальної дистанції, миття рук, носіння масок, вакцинація. У разі ж симптомів хвороби варто звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням.
Дивіться, які існують нормативи по часу для приїзду "швидкої" на виклик:
Loading...