У Міжнародний день торта, який святкують 20 липня, поговримо про солодку візитівку України. Цей смаколик часто купують не лише для власного задоволення, й щоб порадувати гостей, пригостити іноземців. Та чи не нехтують українські виробники любов’ю прихильників Київського торта? Відповідь на це запитання знайшов фудексперт Олексій Душка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, із якими вишукані сири смакують найкраще
Для визначення найкращих Київських тортів ведучий запросив у програму Життя без обману біофизика та засновника французької кондитерської школи Зазу Кассашвілі. Останній поділився трьома правилами вибору знаного смаколика:
- У складі повинно бути вершкове масло, а не маргарин, а кількість інгредієнтів має бути вказана у відсотках.
- Шоколадний крем мусить мати насичений блиск.
- Наявність фундука та насиченого горіхового смаку – ще одна перевага якісного Київського торта.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибирати справжні йогурт, морозиво та кефір: Поради Олексія Душки
Рейтинг Київських тортів за результатами експертної дегустації:
Опісля Олексій Душка віддав вказані торти на експертизу, щоб визначити в них кількість транс-жирів. Найменше їх виявилося в Київському торті від БКК, далі – у тортах від Tarta і Roshen. Марка Своя лінія показала найгірші результати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 магазинні майонези, які пройшли перевірку Олексія Душки