3 магазинні майонези, які пройшли перевірку Олексія Душки

Фудексперт розповів, на що варто звертати увагу, купуючи майонез.

Поділитися:

Найкраще, що можуть зробити любителі майонезу – приготовувати його самостійно на домашній кухні. Якщо ви все ж таки бажаєте купити майонез, тоді радимо прислухатися до порад експерта Олексія Душки. Ведучий програми Життя без обману поділився хитрощами, знання яких унеможливить вибір неякісного майонезу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад від Олексія Душки, як обрати якісне вино

1. НЕ ВАРТО ДОВІРЯТИ % ЖИРНОСТІ

Відсотки, вказані на упаковці майонезу, не завжди є правдими. Правдивість слів виробника можна легко перевірити у домашніх умовах, провівши наступний експеримент: витисніть у склянки з водою майонез різної жирності. Що нижче опуститься соус, то менше в ньому жиру.

Можна купувати більш жирний майонез, але не варто вживати його більше однієї ложки, адже 100 г майонезу – це добова норма жиру на день, – радить Олексій Душка.

2. НЕ ЗАМИЛОВУЙТЕСЬ КРАСИВИМИ НАЗВАМИ

Потрібно критично ставитися до вибору продукту, адже за гарною упаковкою, розкрученою маркою може приховуватися невтішна для покупця правда. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати якісні снеки і не гладшати

3. ОБРЕЖНО СТАВТЕСЯ ДО «ПРОВАНСАЛЯ»

Чимало покупців переконані, що «Провансаль» – це майонез без хімії. Так, перший такий майонез зробили у провінції Прованс справді з натуральних продуктів: оливкової олії, оцту, гірчиці та яєць. Однак із часом такий майонез почали здешевлювати, використовуючи замінники яєць, гірчиці, емаль та емульгатори. Найгірше те, що деякі виробники роблять майонез узагалі без яєць.

Шукайте в крамницях майонез більш натуральний за складом. На першому місці має бути олія, потім – вода, яйця чи яєчний порошок, гірчиця, оцет, лимонна кислота та натуральні спеції.

РЕЙТИНГ МАЙОНЕЗІВ

За народним голосуванням, що проводять у програмі Життя без обману, перше місце посів майонез Гуляй-поле, друге – Королівський смак, третє – Оліс. Четверте – Національні білоруські традиції, п’яте – Премія, шосте – Щедро та OlKom, сьоме – Торчин.

Натомість, за результатами експертизи, найкращими стали майонези Гуляй-поле, OlKom і Щедро. Дещо грішим виявився майонез Премія. Найгіршими визначено майонези Королівський смак, Національні білоруські традиції та Оліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, із якими вишукані сири смакують найкраще