"Кожен молодий артист — для мене вчитель", — Іван Клименко про тренерство в "Голосі країни-13" та особисте життя

Голос країни
Іван Клименко: про тренерство в "Голосі країни-13" та особисте життя

Іван Клименко розповів, що йому найбільше подобається у ролі тренера "Голосу країни-13", та поділився подробицями особистого життя.

Поділитися:

Щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” — тринадцятий, європейський сезонГолосу країни, який покликаний підтримати український народ, що демонструє силу свого духу та талант по всьому світу. Одним з цьогорічних тренерів став музичний продюсер, співзасновник лейблу ENKO Іван Клименко. В інтерв’ю проєкту “Слава+” він розкрив більше подробиць про себе. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаві факти про тренера "Голос країни-13" Івана Клименка

Про дебют як тренера “Голосу країни-13”

Іван Клименко цьогоріч дебютував у ролі тренера вокального проєкту “Голос країни-13”. Саме завдяки його діяльності ми знаємо таких відомих артистів, як гурт Kalush Orchestra, Alyona Alyona, Skofka. На його рахунку понад 300 пісень. Деяких артистів, з якими він співпрацює зараз, Іван побачив вперше на "Голосі країни": це KOLA та KOZAK SIROMAHA. Саме він написав і спродюсував хіт "Біля серця".

“Я можу вступити в спілкування з великою кількістю молодих артистів і допомогти їм набути досвіду”.

Як тільки мені запропонували цю можливість, я відразу погодився. Це була навіть моя мрія, і сумнівів у мене не було. Для мене це дуже цікавий досвід, оскільки ця робота схожа на те, чим я займався все життя, а саме спілкування з молодими артистами. Навіщо це мені? Це реалізація давньої мрії, а також я можу приносити користь. Я завжди думаю, де я можу приносити користь, і поділитися своїм досвідом. Я можу спілкуватися з великою кількістю молодих артистів і допомогти їм набути досвіду. Іноді навіть невелика порада може змінити все. Я був свідком, коли декілька порад, які я дав, змінили повністю долю артистки. Наприклад, тієї ж співачки KOLA. Вона досі каже майже на всіх виступах, що я дав декілька порад, які змінили її життя і допомогли стати успішною співачкою. Якщо я зможу ще комусь допомогти, я буду дуже радий. Наступною ціллю є розвиток нашого музичного лейбла. Оскільки я є основним обличчям і засновником, хочу, аби більше людей дізнались про нього і про мене як діяча. Мета полягає в тому, щоб ми могли більше впливати на розвиток української музики й донести її до світового глядача. Нашою основною місією є об'єднання українських митців, щоб вони могли надихати людей і змінювати світ на краще.

Іван Клименко про "Голос країни"

Найбільше продюсеру подобається спілкуватися з молодими артистами:

Найлегше на "Голосі країни" — це спілкуватися з молодими артистами, сидячи в кріслі. Коли мені вдавалося вже знайти цей конект з учасником, то я відчував, що це найкрутіше, що тут є. Ось це спілкування. Я відчуваю, що в чомусь я вчу і чомусь вчусь самостійно, тобто кожен молодий артист — для мене вчитель.

Від чого залежить успіх виконавця на “Голосі країни” та його подальший шлях як артиста

Від того, наскільки учасник працьовитий, харизматичний. Коли ти обираєш артиста як продюсер, ти завжди зважаєш на величезну кількість факторів: що це за людина, наскільки в ній розвинута емпатія, наскільки в неї великий рівень працьовитості, наскільки ця людина відкрита, щоб віддавати себе світу, який рівень талановитості має. 

Про дитинство

“Я не боюся бідності”

В мене прекрасні батьки. Вони мене навчили музики. Вони навчили, що таке любов. Вони показали приклад, що до кінця днів своїх можна бути разом. Батько помер, коли мені було 17 років, але до цього часу тато та мама були разом. Так, ми жили в бідності, іноді в такій серйозній бідності, коли нічого не було. Та, вважаю, то бути такі часи – 90-ті. Пам’ятаю, батькові місяцями не виплачували зарплатню. Він працював виконробом у ліфтовій компанії “Отіс”, а мама – в поліклініці статистом. Хоча у батька було дві вищих освіти. Та якось матеріально реалізуватися в нього не вийшло. Проте вийшло виховати трьох дітей, наповнити їх любов’ю. Та в мене немає печалі по тим часам. Я не боюся бідності. Мені здається, що в ній немає нічого страшного. В ній є така простота, щирість”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думаю, за три роки у нас з’явиться велика кількість нових унікальних артистів", — тренер "Голосу країни-13" Іван Клименко про розвиток української музики

Про негативні моменти життя

Перший такий великий удар був — це смерть батька в 17 років. Я дуже різко мав взяти на себе функцію головного в сім’ї, адже я найстарший. Я цього не зробив. Насправді я став ним пізніше, бо на початку, як кажуть, "спалював" ці дні. І другий удар — невиліковна хвороба брата. Він живий, але не може функціонувати, як звичайні люди. 

До речі, важив тоді 108 кг. Я дуже сильно набрав вагу. Я ніде не заробляв ніяких нормальних грошей, не міг допомогти своїй родині. Тоді я згадав, що бабуся в 6 років навчила мене молитись, звичайне “Отче наш”. В мене не було знань про Бога, ні про що. І я вирішив, що просто буду робити, як вчила мене бабуся. Просто буду молитись, бо вже нема куди звертатись. І насправді з цього моменту все почало змінюватися. І після цього якось казати, що Бог не існує - в мене ніколи не повернеться язик. Мені тоді було 23-24.

Іван Клименко фото

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки другого ефіру "сліпих прослуховувань" "Голосу країни-13": хто пройшов у вокальні батли

Про принципи з дитинства, які переніс у доросле життя

“Нерозлучність сім'ї є основним принципом”.

Любов до музики. Нерозлучність сім'ї є основним принципом. Я не бачив прикладів, коли батько розходиться з матір'ю, і моя дружина теж. У неї батьки все життя прожили разом. Ми не бачили прикладів, коли батьки живуть окремо, тому для мене такої реальності не існує, типу розлучитись, знайти когось іншого. Ми живемо разом вже 11 років. Я коли йшов на цей крок — знайти супутника по життю — одразу собі дав таку установку, що це має бути людина до кінця мого життя, і я маю робити все, щоб це було так.

Про ставлення до шароварщини

“Якщо пісні про козаків, емблеми, справжні вишиванки, то це не є шароварщиною”.

Для мене “шароварщина” в класичному розумінні цього слова - це атласна спідниця, якийсь пластиковий вінок. Це насправді таке викривлення і спотворення української культури, яке було створено за часів радянщини з метою перетворити нашу культуру в псевдокультуру, аби прищепити нам комплекс меншовартості. Це спаплюження, невірна візуалізація нашої культури та навіть презентація нашої культури. Але насправді, якщо пісні про козаків, емблеми, справжні вишиванки, то це не є шароварщиною. Це є саме невіддільною частиною нашої української культури. 

Іван Клименко

Дивіться "Голос країни-13" щонеділі о 21:00 на “1+1 Україна” та на платформі Київстар ТБ. Крім того, подивитися проєкт можна на MEGOGO та ОТТ-платформах на території України. Повні випуски програми будуть доступні на офіційних сайтах каналу 1+1 та "1+1 video" по закінченню кожного епізоду (для території України) та на YouTube-каналі "Голосу країни".

Стежте за "Голосом країни" у соцмережах:

Facebook
Instagram

Новини по темі