"Думаю, за три роки у нас з’явиться велика кількість нових унікальних артистів", — тренер "Голосу країни-13" Іван Клименко про розвиток української музики

Голос країни
Тренер "Голосу країни-13" Іван Клименко про розвиток української музики

Тренер "Голосу країни-13" Іван Клименко розповів про розвиток української музики на тлі повномасштабної війни.

Поділитися:

Цьогоріч Голос України звучить у Європі. Телеканал "1+1 Україна" та один із найпопулярніших польських мовників працюють над створенням 13 сезону головного українського музичного проєкту. Європейський сезон покликаний підтримати український народ, який демонструє силу свого духу та талант по всьому світу. Тренерами "Голосу країни-13" стали self-made артистка Юлія Саніна, зірка номер 1 в Україні — Артем Пивоваров, музичний продюсер, співзасновник лейблу ENKO Іван Клименко та обличчя сучасної музики та тренерка-переможниця "Голосу країни-11" — DOROFEEVA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренери музичного проєкту “Голос країни” поділилися першими враженнями після зйомки "сліпих прослуховувань"

В ексклюзивному інтерв'ю сайту 1+1 Іван Клименко розповів про зміни в українській музиці та улюблені пісні.

Тренери "Голосу країни-13" - 1+1 Україна

Як ви вважаєте, наскільки змінилася українська музика від початку повномасштабної війни?

Дуже сильно змінилася. Я вважаю, що почала зароджуватися абсолютно нова хвиля. Останній раз хвиля такого масштабу була в 1991 році, тобто коли Україна здобула незалежність. В 90-х себе дуже сильно проявили такі гурти, як "Скрябін", "Океан Ельзи", "ВВ". Дуже багато співаків і артистів саме в 90-х з’явилися як велика така хвиля потужна, і на декілька десятків років залишилися в історії. Ще невеличка хвиля, вважаю, була десь в 2008 та 2014 роках. Завжди ці хвилі пов’язані з революціями або з якимось великими змінами в країні.

Зараз з'явилося багато нових музикантів. Ми як лейбл відслідковуємо постійно нових артистів. Зробили висновок, що кожен тиждень відкривається там декілька десятків нових імен. Не скажу, що всі мені подобаються, але є дуже багато цікавих виконавців в абсолютно різних нішах і жанрах. Я гадаю, ще в зв’язку з тим, що нарешті російська музика пішла з наших терен, то це звільнило величезний простір для розвитку української. Отже, думаю, у нас за три роки з’явиться велика кількість нових унікальних артистів в абсолютно різних жанрах.

Які ваші три улюблені пісні?

Ні, я не готовий відповідати (сміється — прим. ред.). Це дуже відповідально. Якщо я виділю три варіанти з усіх, то мені потрібно, щоб це вже були такі пісні, які я впевнений на тисячу відсотків. 

Чого ви очікуєте від нового сезону "Голосу країни"?

"По-перше, я очікую нового досвіду, бо в попередніх сезонах мене не було. Чекаю на знайомство з великою кількістю талановитих молодих артистів, музикантів та вокалістів. Ось це мені найцікавіше з усього, що там може бути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я шукаю собі в команду максимально оригінальних артистів", — тренер 13 сезону "Голосу країни" Іван Клименко (ексклюзив)

Іван Клименко - 1+1 Україна

Дивіться "Голос країни-13" вже восени на телеканалі 1+1 Україна.

Більше подробиць читайте на сайті.

«Голос країни» у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/goloskrainy
Instagram: https://www.instagram.com/golos krainy_official/
YouTube: https://www.youtube.com/c/goloskrainy

Новини по темі