Надурила родину військового на 300 тис. гривень: у "Говорить вся країна" розібралися у справі серійної аферистки, яка виманювала гроші у воїнів

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Обдурила військового на 300 тисяч гривень: подробиці афери

У "Говорить вся країна" розібралися у справі афери з військовими на Дніпропетровщині.

Поділитися:

З понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувається показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. 

Темою нових двох епізодів стала нахабна афера, яка залишила родину військового без 300 тисяч гривень. 22-річний Ярослав побачив красуню Аріну у соцмережах та закохався. Дівчина казала, що працює в СБУ, а тому за пів року стосунків ні разу не зустрілася з чоловіком і навіть не зідзвонювалася по відеозв'язку. Вони навіть одружилися онлайн за пропозицією жінки. Після цього вона сказала, що потрапила під обстріл, і потребує грошей на лікування. Закоханий без вагань переказав кошти, та згодом виявилося, що дівчина на фото аж ніяка не військовослужбовиця СБУ та має зовсім інше ім'я. 

"Поки вся країна збирає по гривні для наших військових на їхню підтримку, псевдоволонтери, аферисти вигадують все нові та нові шахрайські схеми та ошукують наших захисників. Сьогодні ми викриємо одну з таких шахрайок, аби довести, що військових треба поважати", — зазначив ведучий  Олексій Суханов.

До "Говорить вся країна" звернулася Катерина, мама потерпілого Ярослава, який вже 4 рік на війні. Вона переказала історію знайомства пари та показала електронний лист, який наче засвідчив шлюб її сина та його коханого. Згодом Аріна зв'язалася з самою Катериною та запропонувала перевести Ярослава з Лиманського напрямку до Дніпра. Для цього потрібні були кошти, і мати воїна погодилася. Вона отримала лист про затвердження переведення, та експерти проєкту одразу помітили: у нього неправильна електронна адреса та він апелює неправильними назвами. Більш аніж через рік жінка дізналася про обман свого сина. Ніякої Аріни з СБУ не існує, а листування вела Аліна з сусіднього села, яка одружена з військовим та має трьох дітей.

Катерина вже бачила шахрайку під час розслідування та погодилася на розписку про повернення боргу. Юристи "Говорить вся країна" застерігають: такий вчинок ускладнює винесення вироку та може свідчити про те, що аферистка вже досвідчена у таких справах та знає, як вийти сухою з води. 

Своїми свідченнями вирішила поділитися Катя — дівчина, чиї фото використовували для афери. Вона веде свій блог та вже не вперше стикається з тим, що за неї себе видає хтось інший, однак до таких масштабів ще не доходило. Жінка каже, що таке відбувається вже щонайменше 4 років. Обдурені військові навіть погрожували її чоловіку, адже знаходили їх спільні фото та думали, що кохана їм зраджує

На зв'язок вийшла Валентина, знайома Аліни. Вона одружена з родичем шахрайки і сама стала жертвою її обману. Так, у 2017 жінка взяла 11 мікрокредитів на 200 тис., які оформила на чоловіка Валентини. Цей борг створює родині проблеми по цей день: у них заморожені рахунки, а чоловік, який наразі у лавах ЗСУ, не може через це отримувати зарплатню. Після того Аліна ще кілька разів виманювала гроші у чоловіка Валентини та ні разу не відповіла за свої вчинки.

Далі своїми свідченнями поділилися подруги та ймовірні співучасниці Аліни. Жінка зараз погрожує своїм "товаришкам" та намагається зібрати з них кошти, аби погасити борги перед жертвами. Так, односельчанка Наталія запевняє: нічого про аферу не знає. Вона бачила, що Аліна зустрічалася з іншим чоловіком-військовим, однак та лиш казала, що збирається покинути свого чоловіка заради нього. Наталія розповідає, що подруга частувала її дорогими продуктами, однак сама вона не знала, на які гроші.  Світлана, ще одна подруга Аліни, була тією, хто повідомив Катерині та її сину Ярославу, що вони стали жертвою афери. Через її картку Аліна виводила свої кошти, які наче переказував її справжній чоловік. Світлана також була частою гостею на пишних застіллях Аліни. Кума шахрайки Сніжана знала про аферу понад рік, також отримувала різні подарунки, однак не намагалася припинити цю ситуацію.

Криміналістка "Говорить вся країна" Тетяна Незенко провела власне розслідування та поспілкувалася із законним чоловіком Аліни. Виявляється, був випадок, коли жінка у сусідньому селі казала, що гуляє за гроші, які отримала через загибель чоловіка на фронті. Насправді ж він живий, а свою причетність до афери заперечує.

Наприкінці програми до студії вийшов Олег — коханець Аліни, якого вона фінансово забезпечує. Він відверто та щиро розповів, хто насправді винуватець у цій історії, а допит "подруг" аферистки у поліграфолога відкрив нові подробиці справи. 

Чи були в Аліни співучасники? Скільки військових вона вже встигла надурити?

Дізнайтеся, хто справжній злочинець, у нових епізодах "Говорить вся країна", що виходить з понеділка по п'ятницю, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі