Загадкова смерть на Кіровоградщині: у "Говорить вся країна" виявили, що насправді сталося з 31-річною жінкою

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт

У "Говорить вся країна" розібралися у справі смерті заробітчанки на Кіровоградщині.

Поділитися:

З понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувається показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. Ведучий проєкту Олексій Суханов та високопрофесійні експерти продовжать допомагати українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любляча мати чи аб'юзивна маніпуляторка: у "Говорить вся країна" дізналися, чому підліток не виходить на контакт з власною мамою

Темою цього епізоду стала загадкова смерть 31-річної жінки на Кіровоградщині. Раїса раптово зникла, а згодом її тіло знайшли у лісосмузі неподалік від дому. Рідні загиблої вважають, що до цього причетний колишній чоловік Юліан, з яким покійна розлучилася за 6 днів до трагедії. Чоловік заперечує свою вину та дорікає батькам Раїси за їхню "байдужість" до дочки. Що ж насправді сталося з жінкою та хто винуватець? 

До проєкту "Говорить вся країна" звернулася сестра Раїси Тетяна. Вона мала зустрітися із загиблою, однак приїхала вже на похорон. Жінка звинувачує свого зятя: мовляв, він одразу не заявив, що його колишня дружина зникла. До того ж поки Раїса була на заробітках, він їй начебто зраджував. Підозрілим є і те, що після загибелі жінки він почистив її телефон, а сам гаджет поклав до труни колишньої.

"У сучасному світі навіть якщо почистити всю інформацію з телефону, то її можна потім поновити на жорсткому диску. Це роблять у межах кримінального слідства, тож поведінка Юліана схожа на те, що він намагався приховати доказ", — коментує експерт проєкту та адвокат Станіслав Ліфлянчик.

Іншу версію пропонує Тарас, кум родини. Він вважає, що винний новий знайомий Раїси Влад. Владислав начебто мав конфлікт з Юліаном, а після загибелі говорив незрозумілі речі, сповненні суперечностей.

Сергій, чоловік Тетяни, також вважає, що Юліан причетний. Він зазначає, що раніше зять потрапив у ДТП, тож, можливо, заборгував гроші. Раїса після заробітків мала 3 тисячі євро, які загадково зникли після загибелі жінки. Ще один аргумент — Юліана "смикає" військкомат, а тепер, як єдиний батько двох малолітніх дітей, він не підлягає мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи будуть утилізовувати репродуктивні клітини загиблих захисників: відповідь авторки законопроєкту у "Говорить вся країна"

До студії також завітали батьки загиблої Світлана та Анатолій. Вони хочуть дізнатися, хто насправді став причиною смерті доньки. Їх менший внук зараз проживає з татом, і якщо Юліан дійсно вбив Раїсу, то вони намагатимуться позбавити його батьківських прав. Світлана та Анатолій розкрили ще одну деталь: незадовго до загибелі жінка написала дивні записки-заяви:

"Мама, [прізвище] Світлана Вікторівна, 1970-го року народження. Я, твоя дочка, [прізвище] Раїса Анатоліївна, прошу залишити хату Юліану [прізвище] і моїм дітям. Пишу у ясному розумі".

"Прошу мою доньку, [прізвище] Анну Дмитрівну, 20.08.2012 року народження, залишити зі своїм батьком, який її дійсно любить, [прізвище] Юліаном Олеговичем. Залишіть її йому, будь ласка. Прошу не віддавати мою доньку моїм батькам, прошу, щоб її виховував Юліан Олегович".

Окрім підозрілості самого факту таких прохань, насторожує ще й те, що у них Раїса неправильно вказала рік народження власної матері. Її батьки переконані — це знак того, що ці записки були написані під тиском.

До "Говорить вся країна" прийшов і сам Юліан. Він заперечує свою причетність і зазначає, що Раїса дуже дивно поводилася останнім часом. Через це вони їздили до психіатричної клініки, однак батьки відмовили її від лікування. Також з'ясували, що саме чоловік був ініціатором розлучення. До цього жінка неодноразово казала йому, що не зможе жити, якщо він її покине. Можливо, насправді жінка покінчила життя самогубством? Окрім цього, Юліан також підтверджує версію свого кума Тараса про підозрілість нового знайомого Влада. 

Свідком нестабільного психологічного стану Раїси став знайомий колишнього подружжя Василь. Він мав зустріти жінку, коли та поверталася із заробітків, та помітив, що вона говорить дуже дивні речі. Під час поїздки до свого міста вона посеред дороги зупинила машину та пішла у невідомому напрямку. Аби її знайти довелося викликати поліцію.

Розібратися у справі змогла криміналістка "Говорить вся країна" Тетяна Незенко. Їй вдалося розкрити нову деталь: виявляється, Раїса казала чоловікові, що на роботі один з керівників її домагався. Через це у неї розвинулася параноя та страх переслідувань. Під час розслідування дивною здалася роль таємничого знайомого Влада та його дружини Юлії у житті Раїси. Вони раптово подружилися за кілька тижнів до смерті жінки та познайомили її із засудженим за грабунок чоловіком, якому вона почала фінансово допомагати. Окрім цього, під час спілкування з криміналісткою Владислав постійно пропонував нових підозрюваних, що наштовхує на думку — можливо, він так відчайдушно хоче відвести увагу від себе?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побиття першокурсників та зберігання зброї: у "Говорить вся країна" розкрили таємниці училища на Львівщині

Під час обговорення виникло декілька можливих версій смерті Раїси. Це було самогубство чи все ж вбивство? А, може, хтось довів жінку до суїциду? Усі крапки над і розставили наприкінці епізоду за допомогою поліграфа та остаточного висновку кримінального розслідування.

Дізнайтеся, що насправді сталося з Раїсою, у новому епізоді "Говорить вся країна", що виходить з понеділка по п'ятницю, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

Новини по темі