Про головне завдання для українців зараз та боягузтво світу: Ада Роговцева дала велике інтервʼю Олексію Суханову

Говорить вся країна
Скоро
Інтерв’ю з Адою Роговцевою про особисте, війну й Україну — Говорить Суханов

Ада Роговцева: відверта розмова з Олексієм Сухановим.

Поділитися:

На YouTube-каналі «Говорить Суханов» вийшла 1 частина ексклюзивного інтерв’ю легенди українського театру та кіно Ади Роговцевої. Днями легендарна українська акторка відсвяткувала день народження, їй виповнилось 86 років. Вона невпинно грає у театрі і всіма силами допомагає фронту. Ада Роговцева народна артистка не тільки за державним званням, а й за покликанням. У великому інтервʼю ведучому ток-шоу “Говорить вся країна на телеканалі “1+1 Україна” Олексію Суханову вона розповіла про становлення нації, розвиток української мови та яке завдання стоїть перед українським народом зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий Олексій Суханов про віру в нашу перемогу: «Я впевнений, що Україна під Богом»

Олексій Суханов 1+1

Чи можуть українці пробачити росіян

“Звичайно. Ми ж, українці. Це можливо тільки через кілька поколінь, з вихованням, каяттям росіян і розплатою. Всі вони мають пройти ці етапи. Раніше Україна не пробачала, а терпіла. Мені на день народження подарували здоровенну книжку про історію України та про шістдесятників. Начебто ми вже все про це знаємо. Але я не можу відірватися від того, розкладаючи мозаїку оцих наших українських проявів і пробачення, і розуміння, і ненависті. Як нація, на превеликий жаль, ми ж  тільки починаємо  все усвідомлювати. Наприклад, мені стільки років, а я тільки починаю усвідомлювати по справжньому, що я українка. Тому що я була під радянською владою, під впливом, під дурістю якихось уже сучасних наших течій. Комусь одному  повірила. А я ж не одна така, і тим більше, що я все таки думаюча, але я попала”.

Про головне завдання для українців

“Маємо протистояти, але вже до кінця. Зараз маємо таку можливість протистояти, бо відкрита війна. А ця ж війна на знищення української нації весь час була. Я мала возити кудись дитину в українську школу, бо їх не було. Нам малим мізки забивали, а досвідчених людей, розумних залякували. Ну як можна простити тільки Тичину? Генія, якого зробили тим Тичиною, якого не сприймав український нарід”.

Про боягузтво світу 

«Вони бояться атомної катастрофи, всесвітньої війни. Це боягузтво. Людину тримає страх, його ніхто не відміняв. Але цим світ дає можливість росії на знищення українців. Мене це вбиває. Я не можу. Оцей оптимізм вже на нулі, коли я туди думкою сягаю: «Що ж це таке? Нищиться нація, держава, історія, культура, все, що складає  українізм». І  люди на це майже спокійно дивляться, не всі, звичайно, не всі, але. Мені здається, треба шукати вихід для того, щоб зупинити все це і розставити всі межі, барʼєри, закони».

Ада Роговцева 1+1

Про українське слово і літературу

«Я щаслива зараз, що ми живемо в той час, коли наша українська література і слово звучить. І іноді так парадоксально, влучно, філософськи-глибоко, що я не можу промаргатися від радості. Воно є і оце треба розвивати. На хорошій літературі, на справжньому слові, такому гострому, як у Лесі Українки, будуть виховуватися покоління».

Про російських акторів, які підтримують режим кремля

“Вони підкладаються під всі ці системи і схеми. Є виродки, як Микита Міхалков. Покійний Табаков, я скажу, чому на це йшов. Боягузтво. Він керував великим театром і не одним, а кількома. Це ж був концерн такий, студії і все. Якби він пішов проти, втратив би все. Так само Чулпан Хаматова. Вона мала фонд і заради нього йшла на це ( співпрацю з російським режимом - прим.Ред). Це все вже боягузтво і інші пакості, які в людині проявляються”.

Новини по темі