«Не всі можуть дозволити собі порушити систему»: психологиня у Говорить вся країна розповіла, чому суспільство засуджує різницю у віці в парах

Говорить вся країна
19:00
У випуску Говорить вся країна з'ясували формулу кохання та щасливих стосунків
1+1 media

У випуску Говорить вся країна психологиня розкрила секрет формули кохання та щасливих стосунків

Поділитися:

З понеділка по четвер о 19:00 на телеканалі 1+1 Україна транслюють оновлене токшоу Говорить вся країна. У нових серіях глядачі вже можуть побачити надихаючі та вражаючі особисті історії, які можуть спонукати й до власних змін у житті. Однією з тем, що обговорювалася в останньому випуску — суспільне сприйняття шлюбів з великою різницею у віці. 

У студію Говорить вся країна завітали пари, які розповіли власні історії про подолання негативних стереотипів й зауважень щодо їхніх стосунків. Адже соціум, як не дивно, продовжує не сприймати шлюби з великою різницею у віці. Закохані пари й далі стикаються з різноманітними перепонами, осудом, застереженнями й навіть цькуванням такого кохання.

Про те, чому суспільство продовжують хвилювати такі шлюби та чи існує ідеальна різниця у віці для створення сімʼї та щасливих стосунків, розповіла психологиня токшоу Говорить вся країна, Оксана Зайцева.

Психологиня зазначає, що основна проблема неприйняття шлюбів з великою різницею у віці полягає саме в людському страху порушити звичні соціальні норми:

«Люди не всі можуть дозволити собі порушити систему. Коли ти бачиш, що інші наважуються на такі стосунки, але сам не можеш, починаєш шукати виправдання — чому я це не зробила? А чи вийде це в мене?».

Такі думки часто стають причинами для критики таких пар. Оксана Зайцева підкреслює, що такі стосунки з великою різницею у віці викликають тривогу у суспільства, що свідчить насамперед про невпевненість людей у власних почуттях та постійних упередженнях:

«А що скажуть інші про це? А як вони будуть виховувати дітей? А що буде далі через 20 років?». 

Чи існує формула кохання

Проте, на думку психологині, кохання має свої окремі компоненти, які можуть подолати ці усталені соціальні бар’єри.

«Кожна жінка говорила про це в студії — як народжується кохання? Це цікавість, повага до чоловіків. Всі чоловіки героїнь викликали в них повагу, вони зробили ті кроки, яких від них очікували і вони склали цей екзамен».

Також за словами Оксани Зайцевої, важливо, щоб партнери усвідомлювали свою цінність одне для одного. Жінка може зрозуміти це через дії чоловіка, які свідчать про його ставлення та турботу.

Секрет в тому, що чоловіки проявляли турботу до своїх жінок та робили для своїх партнерок те, що можуть зробити для них лише дуже близькі люди. Це створювало відчуття, що вони розуміють потреби один одного. Окрім цього, сексуальний потяг є важливою складовою, що народжується потім з цих елементів.

У чоловіків, як зазначає психологиня, все відбувається навпаки: 

«А у чоловіків все було навпаки. Вони спочатку бачили привабливу жінку, потім починали про неї турбуватися, далі цінували все те, що вже вклали, а потім поважали за те, що ця жінка змогла зробити для них і для їхнього життя. Отака формула кохання».

Важливо пам'ятати, що соціальні стереотипи не завжди відображають реальність. Оксана Зайцева наголосила, що єдиний недолік, який ми залишаємо у своїх головах — це недопрацювання радіти щастю інших. 

Чи дійсно важливо, скільки років вашому партнеру? Запрошені пари розкрили свої секрети та зізналися через яку різницю у віці досі зазнають хейту від соціуму. Дивіться у випуску Говорить вся країна!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціною свого здоров'я: у Говорить вся країна показали історію 48-річної блогерки, яка вразила своєю трансформацією та помолодшала на 20 років

Новини по темі