Прем’єра проєкту “Хоробрі серця”: як відбувався перший бій повномасштабної війни на трасі Київ-Москва під командуванням Володимира Логуша

Хоробрі серця
Прем’єра проєкту “Хоробрі серця”: як відбувався перший бій повномасштабної війни на трасі Київ-Москва

Герой прем’єрного випуску проєкту “Хоробрі серця” Володимир Логуш розповів, як 24 лютого прийняв перший бій на трасі Київ-Москва.

Поділитися:

Сьогодні на телеканалі “1+1 Україна” відбулася національна прем'єра військово-патріотичного токшоу "Хоробрі серця", ведучими якого стали Валентина Хамайко та Ахтем Сеітаблаєв. Глядачі змогли побачити цикл історій про українців — військових та цивільних, які здійснили подвиги, захищаючи Україну від російської агресії.

Героєм першого випуску “Хоробрих сердець” став Володимир Логуш, командир 16-го батальйону 58-ї бригади, який отримав орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня за свої подвиги. У студії він поділився історією першого бою повномасштабної війни.

Фото: АрміяInform

Перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року Володимир зустрів за дев’ять кілометрів до кордону з росією — у Глухові, що на Сумщині. О 4 ранку йому подзвонив начальник прикордонного відділку і сказав, що ворог починає обстрілювати нашу територію. З бойовою частиною підрозділу комбат вирушив займати оборону на трасі Київ-Москва. О 5:40 українські захисники на чолі з Володимиром вже вступили в перший контактний бій із противником.  

“Скоріше за все, це були підрозділи сил спеціальних операцій російської федерації, тобто високомобільна техніка з потужним озброєнням. Вони поділилися на декілька груп, вони ховалися за фури. Ну, їде фура, нічого страшного, але коли ми побачили БТР, то вже були в умовах безпосереднього зіткнення з противником. Вони були буквально за декілька метрів”, — розповів Володимир у сюжеті.

Командир батальйону також поділився деталями того бою:

“Противник не очікував нас там побачити, вони хотіли просто проскочити засідки. Бій відбувся на ходу. Я морально готував особовий склад до того, що потрібно буде без сумнівів і вагань вступати в бій, але ми не чекали, що бій розпочне противник. Я дав команду на застосування будь-якого озброєння, але, на жаль, воно не було ефективним”.

Ворог натомість застосовував гармати, які наскрізь проходили через техніку, що була на озброєнні 16-го батальйону під командуванням Володимира. Попри нерівні сили, батальйон зміг знищити половину колони, інша ж техніка прорвалася в бік Сум. Загалом трасу тримали три години. За цей час ворог знищив усю нашу техніку. Але, на щастя, вдалося обійтися без втрат.

Дивіться перший випуск проєкту "Хоробрі серця" онлайн на сайті 1+1 та не пропускайте нові випуски щоп'ятниці о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

Новини по темі