Ведуча "Хоробрих сердець" Валентина Хамайко розповіла, як допомагала чоловікові адаптуватися після повернення з фронту

Хоробрі серця
Валентина Хамайко розповіла про допомогу чоловікові після повернення з фронту

Валентина Хамайко про стосунки з чоловіком, який нещодавно повернувся з фронту, та виховання чотирьох дітей.

Поділитися:

Ведуча проєктів «Хоробрі серця» та «Сніданок з 1+1» на «1+1 Україна» Валентина Хамайко в ексклюзивному інтерв’ю для сайту ОБОЗ розповіла, як змінилося її телевізійне життя після закриття «Сніданок. Вихідний», як намагається встигати виховувати чотирьох дітей, вести домогосподарство та все це поєднувати з роботою, а також про стосунки з чоловіком, який нещодавно повернувся з фронту.

Валентина Хамайко одразу помітила, як змінився її чоловік Андрій Оністрат за роки війни. Вона не приховує, що стосунки певний час були важкими.

«Дуже важкі зміни сталися з Андрієм після втрати сина Остапа на фронті. Біль, який ми переживаємо всі, нестерпний… Коли чоловік повернувся після похорону на фронт, я зрозуміла, що ми віддаляємося один від одного. Зловила себе на думці, що розмовляючи телефоном, він здебільшого мовчить. А потім трубка кладеться – і все. Людина продовжує жити в тотальному болю. Мене дуже лякав його стан. У дітей з’явилися страхи, що тато загине. І кожен з них плакав зі мною наодинці, розповідаючи про це, і намагаючись почути від мене підтвердження, що з татом все буде добре, він повернеться».

Валентина Хамайко про чоловіка військового

Ведуча згадує, що це були емоційні гойдалки, які навіть страшно згадувати. Тому вона почала просити чоловіка перевестися ближче до дому. В адаптації рідної людини дуже допоміг психолог.

«Чоловік перевівся. І тоді прийшло усвідомлення глибини всіх змін, які відбулися у нас за період війни. Я почала шукати військових психологів, переконувати чоловіка, що це потрібно. І не з першої спроби вдалося знайти спеціаліста, якому чоловік зміг довіритися».

Вже через кілька місяців були відчутні зміни.

«Нарешті можу сказати, що зараз бачу абсолютно іншу людину. І діти кажуть: тато змінився. Він чує, він говорить. Підвищена агресія, замкнутість – це відходить. Знаю, що такі проблеми має достатня кількість військових – багато скалічених доль. Коли мій чоловік повернувся, він майже не розмовляв з нами. І я розумію, чому так відбувалося. Він звик все перетравлювати в собі – свій біль, важкість, страждання. Я просила: «Будь ласка, говори! Мені потрібно чути, що ти кажеш, знати твої емоції». Було дуже багато дивних ситуацій, які мені навіть складно було собі пояснити».

Валентина Хамайко

Валентина Хамайко також розповіла про нове військове ток-шоу «Хоробрі серця» на 1+1 Україна, ведучою якого вона стала разом з актором Ахтемом Сеітаблаєвим. Прем’єра проєкту відбудеться уже 15 березня о 20:30.

«В кожному випуску будуть історії людей, військових та цивільних, які здійснили подвиги, захищаючи Україну від російської агресії, та своїми вчинками змінили хід історії. Проєкт відкриватиме глибокі внутрішні моменти, емоцій буде багато. Але вони матимуть терапевтичний ефект

Дуже сподіваюся, що «Хоробрі серця» будуть дивитися родинами. Це допоможе нам краще зрозуміти тих, хто захищав і нині захищає нашу країну зі зброєю в руках. Також ми розглядатимемо зсередини історичні події, які вже вписані в підручники історії».

Читайте повне інтерв’ю за посиланням.

Новини по темі