Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Рецепт ароматної паски з шоколадною крихтою від Олексія Душки

Паска
Ведучий поділився секретами, які зроблять вашу пасхальну випічку ідеальною.

Фуд-експерт, ведучий кулінарного шоу «Їмо за 100» на каналі 1+1 Олексій Душка в минулому році вперше приготував паски на Великдень. Для цього випадку він вибрав дуже особливий, старовинний сімейний рецепт, яким з ним поділилася телеглядачка.

«Її пра-пра-прабабця майже 200 років тому працювала в одній з перших львівських цукерень «Андреолі». До свята Великодня там випікали паски з кращим швейцарським шоколадом. Моя маленька донечка Даша не любить родзинки, тому їй такий варіант з шоколадом припав до душі. В цьому році знову планую спекти паски за цим рецептом, але вже з огляду на всі тонкощі і секрети, які зрозумів в процесі приготування. Ділюся ними і з вами», –розповів Олексій Душка.

Інгредієнти для паски від Олексія Душки

  • Борошно –  350 г
  • Сіль – дрібка
  • Цукор –  150 г
  • Яйця – 5 шт
  • Вершкове масло – 180 г
  • Молоко –  25 мл
  • Дріжджі сухі –  6 г
  • Шоколад –  150 г

Ми рідко звертаємо увагу на термін придатності дріжджів, а його потрібно обов'язково перевірити і вибрати найсвіжіші.

Справа в тому, що з часом вони втрачають свою силу і, якщо ви використовуєте несвіжі дріжджі, тісто може не підійти і зіпсувати вам свято.

Як готувати паску від Олексія Душки

1. Змішайте цукор, яйця і молоко. Паралельно додайте до борошна дріжджі і сіль. Потім змішайте сухі і рідкі інгредієнти. Далі поступово додайте вершкове масло і добре вимішують. Готове тісто накрийте рушником і дайте постояти дві години на місці без протягів.

Щоб усі інгредієнти добре перемішалися і тісто підійшло, масло обов'язково має бути холодним.

фото: freepik.com

2. Помніть тісто, щоб воно осіло. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч, можна навіть на довше, від цього паску буде тільки смачніше.

Тісто буде підходити дуже повільно, завдяки цьому в готових пасках взагалі не буде ні смаку, ні запаху дріжджів.

3. Поламайте шоколад на невеликі шматочки, розміром з родзинку, і додайте в тісто. Потім знову трошки осадіть тісто руками.

фото: freepik.com

Якщо тісто липне до рук, не додавайте борошно, краще змастіть маслом. Тоді тісто буде пухким.

4. Заповніть форми тістом на 1/3, накрийте їх рушником і поставте в тепле місце без протягів на 2 години.

Щоб пасочки були гладкими і рум'яними, до них краще прилипала глазур, змішайте жовток з  чайною ложкою води і змастіть цим розчином верхівки пасок.

5. Після того, ятк паски підростуть, їх можна буде відправляти в духовку, яку попередньо потрібно розігріти до 170 градусів. Випікайте 25-40 хвилин. Готовність можна перевірити шпажкою. А після того, як паски охолонуть, прикрасьте їх глазур'ю, горішками і тертим шоколадом.

фото: gettyimages.com

Щоб паска добре пропеклась – не була сирою всередині, але і не підгоріла, важливо правильно виставити температуру в духовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт шоколадної паски на Великдень від Руслана Сенічкіна (відео)

Їмо за 100
Повні епізоди
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
2 сезон 11 випуск
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
2 сезон 10 випуск
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
2 сезон 9 випуск
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
2 сезон 8 випуск
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
2 сезон 7 випуск
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
2 сезон 6 випуск
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
2 сезон 5 випуск
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
2 сезон 4 випуск
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
2 сезон 3 випуск
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
2 сезон 2 випуск
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
2 сезон 1 випуск
2019-04-26
Новини
Новини