Рецепт ароматної паски з шоколадною крихтою від Олексія Душки

Паска з шоколадом від Олексія Душки - рецепт
фото: gettyimages.com

Ведучий поділився секретами, які зроблять вашу пасхальну випічку ідеальною.

Поділитися:

Фуд-експерт, ведучий кулінарного шоу «Їмо за 100» на каналі 1+1 Олексій Душка в минулому році вперше приготував паски на Великдень. Для цього випадку він вибрав дуже особливий, старовинний сімейний рецепт, яким з ним поділилася телеглядачка.

«Її пра-пра-прабабця майже 200 років тому працювала в одній з перших львівських цукерень «Андреолі». До свята Великодня там випікали паски з кращим швейцарським шоколадом. Моя маленька донечка Даша не любить родзинки, тому їй такий варіант з шоколадом припав до душі. В цьому році знову планую спекти паски за цим рецептом, але вже з огляду на всі тонкощі і секрети, які зрозумів в процесі приготування. Ділюся ними і з вами», –розповів Олексій Душка.

Інгредієнти для паски від Олексія Душки

  • Борошно –  350 г
  • Сіль – дрібка
  • Цукор –  150 г
  • Яйця – 5 шт
  • Вершкове масло – 180 г
  • Молоко –  25 мл
  • Дріжджі сухі –  6 г
  • Шоколад –  150 г

Ми рідко звертаємо увагу на термін придатності дріжджів, а його потрібно обов'язково перевірити і вибрати найсвіжіші.

Справа в тому, що з часом вони втрачають свою силу і, якщо ви використовуєте несвіжі дріжджі, тісто може не підійти і зіпсувати вам свято.

Як готувати паску від Олексія Душки

1. Змішайте цукор, яйця і молоко. Паралельно додайте до борошна дріжджі і сіль. Потім змішайте сухі і рідкі інгредієнти. Далі поступово додайте вершкове масло і добре вимішують. Готове тісто накрийте рушником і дайте постояти дві години на місці без протягів.

Щоб усі інгредієнти добре перемішалися і тісто підійшло, масло обов'язково має бути холодним.

фото: freepik.com

2. Помніть тісто, щоб воно осіло. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч, можна навіть на довше, від цього паску буде тільки смачніше.

Тісто буде підходити дуже повільно, завдяки цьому в готових пасках взагалі не буде ні смаку, ні запаху дріжджів.

3. Поламайте шоколад на невеликі шматочки, розміром з родзинку, і додайте в тісто. Потім знову трошки осадіть тісто руками.

фото: freepik.com

Якщо тісто липне до рук, не додавайте борошно, краще змастіть маслом. Тоді тісто буде пухким.

4. Заповніть форми тістом на 1/3, накрийте їх рушником і поставте в тепле місце без протягів на 2 години.

Щоб пасочки були гладкими і рум'яними, до них краще прилипала глазур, змішайте жовток з  чайною ложкою води і змастіть цим розчином верхівки пасок.

5. Після того, ятк паски підростуть, їх можна буде відправляти в духовку, яку попередньо потрібно розігріти до 170 градусів. Випікайте 25-40 хвилин. Готовність можна перевірити шпажкою. А після того, як паски охолонуть, прикрасьте їх глазур'ю, горішками і тертим шоколадом.

фото: gettyimages.com

Щоб паска добре пропеклась – не була сирою всередині, але і не підгоріла, важливо правильно виставити температуру в духовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт шоколадної паски на Великдень від Руслана Сенічкіна (відео)