Задоволення для естетів: 5 фільмів, від краси яких перехоплює подих

5 фільмів для естетів, від краси яких перехоплює подих | Кіно | 1+1
Фото: Кадр із фільму «Гордість і упередження»

Створені для насолоди.

Поділитися:

Інколи так важко обрати один із тисячі фільмів. Ми дивимося трейлери, читаємо огляди, довіряємо коментаторам… І забуваємо, що справді вартісне кіно вражає не лише цікавим сюжетом, а й ідеальною зйомкою.

1plus1.ua презентує добірку фільмів для справжніх естетів, для яких має значення кожна деталь. Мальовничі пейзажі, довершена робота режисера, неймовірні костюми та, звісно, геніальна акторська гра перетворюють їх на справжні витвори мистецтва.

Компаньйоном глядача з гарним смаком стане вишуканий чай GREENFIELD English Edition. Тебе приємно здивує його насичений смак, ледь відчутна пряність та ніжний аромат із медово-квітковими нотами.

На додаток, твоїй увазі – цікавий тест! Пройшовши його, маєш нагоду дізнатися, який фільм зробить твій день особливим. А також виграти квитки у кіно і переглянути стрічки, які нині у прокаті.

«Величний шоумен», 2017

Біографічний драматичний мюзикл став дебютною картиною режисера Майкла Грейсі. Він розповідає про життя американського антрепренера Фінеаса Тейлора Барнума. Саме він організував один із найпопулярніших мандрівних цирків XIX сторіччя. Стрічка супроводжується майстерною грою одних із найвідоміших акторів сучасності: Г’ю Джекмана, Зака Ефрона, Мішель Вільямс, Зендаї та інших. На тебе чекають яскраві танцювальні постановки, мелодійні пісні та циркові костюми, які хочеться розглядати до дрібниць.   

Фото: Кадр із фільму «Величний шоумен»

«Принцеса Монако», 2014

В основі ще однієї біографічної стрічки – історія княгині Монако Грейс Келлі, у яку перевтілилась Ніколь Кідман. Тоді весь Голлівуд був у захваті від її акторської гри. Здавалося, у Грейс було все, чого може бажати жінка, – розкішні яхти, багаті чоловіки, королівські прийоми… Та все змінило знайомство із князем Реньє ІІІ. Кохання змусило її піти на відважний крок – покинути все і стати княгинею Монако.

Фото: Кадр із фільму «Принцеса Монако»

«Великий Гетсбі», 2013

Якщо полюбляєш стиль Америки 30-х, не зможеш пройти осторонь «Великого Гетсбі». Екранізація однойменного роману Френсіса Скотта Фіцджеральда із Леонардо Ді Капріо та Кері Малліган отримала дві премії «Оскар» за найкращі костюми і декорації. Розповідь ведеться від письменника Ніка Карравея (існують гіпотези, що це сам Фіцджеральд), який навесні 1992 року приїжджає до Нью-Йорка – міста грайливого шампанського та запального джазу.

Фото: Кадр із фільму «Великий Гетсбі»

«МИ. Віримо у кохання», 2011

Стрічка, заснована на реальних подіях, бездоганно відтворює найкрасивішу історію кохання ХХ сторіччя – між королем Великої Британії Едуардом VIII і простою американкою Волліс Сімпсон. Їхні почуття спалахнули за складних обставин. Річ у тому, що Волліс була заміжня в момент знайомства з королем. Навіть коли жінка розлучилася, королівська родина не давала дозволу Едуарду на весілля з нею. Так, король був змушений відмовитися від престолу. І нічого не завадило істинним почуттям. До речі, цей фільм – результат блискучої режисерської роботи всесвітньо відомої співачки Мадонни.

Фото: Кадр із фільму «МИ. Віримо у кохання»

«Гордість і упередження», 2005

Любовна драма, знята за мотивами роману Джейн Остін, глибоко проникає у серця глядачів і передає атмосферу Лондона на початку ХIХ сторіччя. У родині дворянина із середнім достатком містера Беннета – аж п’ять доньок на виданні! Тому не дивно, що спокійне життя сімейства наповнюється пригодами, коли на їхньому порозі з’являється новий сусід – молодий джентльмен на ім’я містер Біглі.

Фото: Кадр із фільму «Гордість і упередження»

Більше цікавих кінодобірок читай на нашому сайті: 

1. 

2. 

3. 

4. 

5.