Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Макарон: Історія одного десерту

Цікаві факти про наймиліший смаколик.

МакарОн – один із найпопулярніших кондитерських виробів, який полонить серця багатьох ласунів. Існує безліч смакових варіантів цих «двоповерхових» ласощів. Натомість незмінною лишається їхня кругла форма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крем-брюле: Історія одного десерту

1. Це легке печиво-безе з сухою скоринкою та ніжною начинкою, що тане в роті. Його готують із мигдального борошна, білків та цукру.

 

2. Про точне походження макарона сказати важко. Larousse Gastronomique згадує його в 791 році. Інші джерела посилаються на те, що смаколик потрапив до Франції завдяки італійським кухарям, які приїхали з королевою Катериною Медічі після укладення шлюбу з Генріхом II. Зрештою, макарон вважають французьким виробом.

3. Назва походить від слова ammaccare (італ. Maccarone / maccherone) — «розбити, розчавити».

4. У XVI ст. мали вигляд печива, приготованого з мигдального борошна, білків та цукру.

 

5. У сучасному вигляді вони з'явилися у французькій кондитерській Ladurée на початку ХХ ст. Онук власника закладу вирішив склеїти дві половинки печива за допомогою шоколадної маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий Короля десертів Володимир Остапчук розповів, які солодощі можна давати дітям

6. У наш час варіації макаронів вражають. Можна ласувати як класичними смаковими поєднаннями, так і доволі екзотичними. Цікаво, що французькі кондитери вигадали навіть морозиво з макаронс.

 

7. Не варто плутати макарОн із макарУном. Останній – американський десерт, що є ситним мигдальним печивом із білків, цукру, кокосової стружки та інколи тертих горіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту

Приготування макаронс вимагає великого бажання та терплячості. Але це того варте!

Рецепт макаронів.

Інгредієнти для тіста: 

45 г меленого мигдалю

75 г цукрової пудри

10 г цукру

1 великий білок

Гелевий або порошковий харчовий барвник

Інгредієнти для крему:

50 мл молока

80 мл вершків

120 г цукру

20 г ванільного цукру

2 жовтки

170 г напівсолоного вершкового масла

Приготування макаронів:

1. Яйце нагріти до кімнатної температури, відокремити білок і вбити його в ємність.

2. Змішати цукрову пудру з мигдальною і двічі просіяти через дрібне сито.

3. Деко застелити пергаментним папером, підготувати мішечок для тіста.

4. Збити білок до середньої густоти піни, додати 10 г цукру. Збивати до стійкої піни, потім додати барвник.

5. Додати цукрово-мигдалеву суміш у три етапи, перемішуючи зверху вниз, щоб не пошкодити бульбашки.

6. Виклади суміш у кондитерський мішечок і відсадити на деко макарони. Діаметр майбутнього печива має бути приблизно 2-3 см, відстань між кружечками 3-4 см.

7. Залишити макаруни на 20 хв до утворення скоринки. Перевіряйте готовність пальцем: якщо нічого не прилипає, можна переміщати деко в духовку.

8. Духовку розігріти до 140 градусів, випікати приблизно 10 хв. Перевірте на готовність зубочисткою: якщо макарон твердий, можна діставати деко з духовки.

9. Залишити деко на холодній поверхні та перевернути всі макарони догори дном, щоб випарувалася зайва волога.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 весільних тортів, що справді вражають

Приготування крему:

1. Довести до кипіння молоко з ванільним цукром.

2. Жовтки збити до посвітління з 20 г цукру і 140 г вершкового масла кімнатної температури.

3. У суміш додати одну ложку молока, розмішати і поступово перелити у каструльку з іншим молоком. Постійно помішуючи, довести масу до загустіння й охолодити - це ванільна основа крему.

4. 100 г цукру розтопити до стану карамелі.

5. Доведи до кипіння вершки в окремій ємності і додати їх до гарячої карамелі, потім додати залишки масла та готувати на маленькому вогні до однорідної кремоподібної маси.

6. Охолодити все і змішати з ванільним кремом.

Змастити половинки смаколика кремом, поєднати їх частинки та поставити макарони у холодильник на годину. 

Нагадаємо, що до нового сезону канал 1+1 підготував сюрприз – нове шоу Король десертів, у якому найкращі кондитери України вражатимуть глядачів магією створення солодких шедеврів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король десертів – найспокусливіше шоу нового сезону!

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.