7 найкращих гірськолижних курортів України

Де покататися на лижах в Україні: ціни, адреси, погода на сезон 2018-2019
Фото: Freepik

Куди поїхати, щоб зимова відпустка запам'яталася надовго.

Поділитися:

Зимовий відпочинок варто планувати заздалегідь. Особливо, якщо на території вашої країни така кількість гірськолижних курортів на будь-який смак. Про переваги, ціни та місцезнаходження найкращих комплексів для активної відпустки взимку 2018/19 — у нашому матеріалі.

Буковель

bukovel.com

Найвідоміший у світі курорт гірськолижних Українських Карпат має статус європейського. Проте, за сучасну розвинену інфраструктуру та доступ до неймовірної кількості трас доведеться заплатити чимало.

Сезон у Буковелі триває з грудня по квітень. На випадок, якщо снігу мало, траси обладнані сніговими гарматами.

До 1 січня та після 10 березня придбати абонемент на 3 дні можна за акційною ціною 1750 грн. У інші дні (окрім періоду з 2 по 6 січня) триденний доступ до трас коштуватиме 3400 грн. В залежності від якості, ціни на прокат спорядження можуть досягати 430 грн.

Найзручніше дістатися до Буковеля маршруткою від Івано-Франківська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де побувати у Карпатах: Поради ведучих 1+1

Плай

@play.karpaty

Цей молодий гірськолижний курорт вже встиг завоювати любов і довіру багатьох прихильників активного відпочинку. Розташований в Сколівському районі Львівської області в центрі Карпатських гір. Сезон триває з грудня по березень.

На відвідувачів чекає 6 лижних трас різного ступеня складності, а також спеціальна дитяча траса. Після катання на схилах можна провести час у музейному комплексі. Окрім краєзнавчого музею, до нього входить діюча кузня, ткацька майстерня, столярня, вітряк та власна ферма.

З понеділка по п’ятницю абонемент на 3 дні обійдеться у 1880 грн, а у вихідні та на свята — у 2420 грн.

Дістатися до Плая маршруткою можна від станції Сколе або Воловець. Найближче місто — Стрий.

Драгобрат

@vmeste_trip

Найвищий гірськолижний курорт України знаходиться на висоті 1400 м над рівнем моря. Туристичний сезон тут також вражаюче довгий — з середини листопада до середини травня.

На території розташовані спуски для новачків, професіоналів та справжніх екстремалів. Основам катання навчають у місцевій лижній школі.

Абонемент, який дозволяє кататися на будь-яких трасах, коштуватиме 500 грн на день. Скі-пас на 10 підйомів — 250 грн для тих, хто проживає на території комплексу, і 300 — для гостей.

До найближчого селища Ясіня можна дістатися автобусами з Івано-Франківська та Львова.

Пилипець

@mint.spirit

Мальовничий курорт розкинувся в екологічно чистій зоні поблизу водоспаду Шипіт та полонини Боржава. На території є 7 підйомників.

Поціновувачі екстриму приїжджають до Пилипця, щоб насолодитися вільними спусками для досвідчених спортсменів. Саме на цьому гірськолижному курорті проходив неофіційний чемпіонат з фрірайду.

До 14 січня ціна на дводенний абонемент складає 850 грн, з 15 — 800 грн. Також Пилипець тішить низькими цінами на проживання. Стандартний номер неподалік трас коштує близько 400 грн, проте можна знайти економ-варіант від 150 грн.

Зі Львова та Ужгорода до Пилипця курсують маршрутки.

Мигово

@krmigovo

Буковинський гірськолижний курорт розташований поряд з урочищем Солонець — славетним родовищем мінеральних вод. Сніг тут випадає рано і тримається довго, але за необхідності працюють снігові гармати. Сезон триває з грудня до кінця березня.

Перевагою Мигово є насамперед його компактна і добре продумана інфраструктура. Готелі, кафе та траси знаходяться поруч.

На денний абонемент, який дозволяє кататися з 09:00 до 18:00, ви витратите 500 грн (550 грн — у вихідні, 700 грн — у період з 29 грудня по 9 січня). Абонемент з 18:00 до 21:00 має фіксовану ціну 200 грн упродовж всього сезону

Найкоротший шлях до Мигово — від Чернівців. Маршрутні таксі курсують від центрального автовокзалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїхати на Різдво: 5 дивовижних куточків України

Ізки

@mrs_yushkevich

Якщо ви бажаєте насолодитися справжнім карпатським ековідпочинком, вирушайте до села Ізки. Природний комфорт та затишні дерев’яні будиночки дозволять відгородитися від швидкого темпу життя в місті.

Гірськолижний комплекс гарно підійде для знайомства із зимовими видами спорту. Тут є 5 трес мінімальної та середньої складності. Площа території значна — 28 гектарів.

Також в Ізках можна придбати органічні продукти місцевого виробницта.

Абонемент на 3 дні — 1350 грн. У вихідні та на період свят (з 28 грудня по 10 січня) — 1650 грн.

Від станції Воловець до курорту Ізки передбачений трансфер.

Яблуниця

Саме тут розташований один з головних перевалів на схилах Українських Карпат — Яблуницький. Від знаходиться на висоті 921 м над рівнем моря. Сніг лежить протягом усієї зими, а в угловинах — до травня.

Траси Яблуниці, розташовані на горах Кіл, Діл та Микулинка, більшою мірою розраховані на новачків. Вночі вони не освітлюються, тому кататися можна лише до 17:00. Декілька підйомників знаходяться безпосередньо на перевалі, а більша частина — в самому селі.

Абонемент на цілий день має порівняно низьку ціну — 400 грн. У період з 30 грудня по 8 січня — 550 грн. Після 9 січня — 350 грн.

Дістатися з Івано-Франківська можна автобусом. Від найближчих станцій Ворохта, Ясінь та Лазещина — маршруткою. Відстань складає не більше 20 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 парків для романтичного вікенду за містом