Де відпочити в Карпатах восени

Де відпочити в Карпатах восени

Осінь – гарний час для походу в гори, знайомств з культурою місцевих жителів та цікавих екскурсій.

Поділитися:

Кожна пора року зачаровує по-своєму, але тільки в Карпатах ви зможете на повну відчути всі радощі і велич відпочинку на природі. Осінні Карпати пропонують багато цікавих розваг, участь в різних фестивалях і святах.

Ми підібрали декілька цікавих місць для відпочинку в Карпатах восени.

Місто Рахів на Закарпатті

В Рахові можна знайти все - красиві пейзажі, цілюще повітря і унікальні природні об'єкти. Територія міста є частиною Карпатського біосферного заповідника. На північ від міста розташовані гори Горгани, на північному заході - Свидовець, з півдня піднімаються Рахівські гори, на північному сході - величний Чорногорський хребет.

Приїхавши у Рахів, обов'язково спробуйте справжню гуцульську бринзу. Її готують у цій місцевості різними способами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектурні перлини проекту Моя країна

Місто Мукачево – перлина Закарпаття

Мукачево – затишне місто, яке має чимало архітектурних пам'яток. Центр є пішохідною зоною. Міська ратуша має елементи готики, поряд костел покровителя міста Святого Мартіна та пам'ятник творцям кирилиці – Кирилу та Мефодію. Містечко розташоване на берегах річки Латориця.

Лідером за популярністю серед туристів, безсумнівно, є замок Паланок - найцінніший пам'ятник архітектури 14-17 століть. Околиці Мукачевого не менш цікаві: в Чинадієво знаходиться замок Сент-Міклош, від нього можна зробити прогулянку до водоспаду Скакало.

Село Волосянка на Львівщині

Село Волосянка тісно пов'язане з легендами і героїчною громадою, яка вступила в нерівний двобій з татаро-монгольськими завойовниками. Курорт, який розташований у селі, названий на честь героя повісті Івана Франка «Захар Беркут».

У селі Волосянка розташована дерев'яна церква Преображення Господнього з дзвіницею, побудована в 1804-1824 рр. Неподалік є гарне озеро Хащованське, де можна порибалити. У теплу осінь Волосянка – це прогулянки на велосипедах, зелений туризм, катання верхи, купання в гірській річці та цікаві екскурсії.

Селище Ворохта в Івано-Франківській області

Ворохта — високогірний курорт, що розташований на території Карпатського природного національного парку. До Ворохти належить спортивна база, звідки починається сходження на Говерлу.

У селищі розташована пам'ятка гуцульської дерев'яної архітектури XVII століття — церква Різдва Богородиці одна з найменших на гуцульщині. Визначною архітектурною пам'яткою є й арочні залізничні мости (віадуки), зведені тут у XIX столітті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 морських курортів України, про які ви не знали

Місто Коломия в Івано-Франківській області

За останні кілька років місто Коломия перетворилося на один із туристичних центрів Прикарпаття. Цікавими для туристів зі всього світу є унікальні за колекціями музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття, оновлений історико-культурний центр міста. Тут є Музей писанки, який занесений до Книги рекордів Гіннеса. В колекції музею понад 6000 писанок з різних регіонів України та країн світу. Серед експонатів музею є також писанки з підписами відомих політичних діячів України.

Щочетверга вранці в Коломиї відбувається базар вишиванок, де можна придбати або замовити вироби безпосередньо у майстрів.

Приємної осінньої подорожі!