Хочеться до моря: Найкращі морські відео проекту Моя країна

 Моя країна - найкращі морські відео

Якщо вже і мріяти про відпустку – то з нашим відеорядом.

Поділитися:

Жоден сезон проекту Моя країна: Прекрасна і незалежна не обходився без морських просторів, адже краса українського узбережжя надихає кожного, хто її бачить. З нагоди піку сезону відпусток ми вирішили пригадати, яке воно – наше море, і вкотре переконалися, що відпочивати влітку в Україні – це круто!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектурні перлини проекту Моя країна

Моя країна. Тендрівська коса

Тендрівська коса – острів поблизу південно-західного узбережжя Чорного моря, в Херсонській області. Саме там ми знімали епізод з завзятим яхтсменом-романтиком Олександром Деміденком для третього сезону проекту.

Моя країна. Острів Джарилгач

Джарилгач – безлюдний острів у Каркінітській затоці в Чорному морі, на якому з 2009 р. працює Національний природний парк. Це найбільший незаселений острів Європи – обирайте його для відпочинку у наметі, для свідомого усамітнення і відпочинку від буденного галасу. По косі під час низької води на острів можуть приходити різні тварини – олені, лані, дикі кабани, зайці та лисиці. Ще одна принада острова – старий маяк, встановлений нібито одним з учнів того самого Ейфеля, що розробив і однойменну Вежу в Парижі, і Статую Свободи у Нью-Йорку. Острів Джарилгач з’явився у другому сезоні нашого проекту, де ми закликали українців “подивитися навколо” – і демонстрували чарівні українські краєвиди у форматі 360°.

Моя країна. Острів Бирючий

Бирючий за звичкою продовжують називати островом – а по суті це довжелезна, 24-кілометрова коса в Азовському морі, на якій проживають близько 50 видів тварин із Червоної книги України. Ми спробували розкрити красу Бирючого у першому сезоні нашого проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 морських курортів України, про які ви не знали

Моя країна. Рожеві солоні озера

Це – український аналог Мертвого моря, хоча, за концентрацією солі вода Лемурійського озера перемагає воду свого ізраїльського “колеги”. Рожевий колір вода отримує від Dunaliella salina – водорості, яка виживає у солоній воді і якій не страшна літня спека. Ця ж водорость виробляє бета-каротин, завдяки великій кількості якого ця вода є лікувальною – це і антиоксидант, і імуностимулятор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірний політ над хмарами: 1+1 представив зворушливий ролик