ТОП термальних курортів України

Термальні курорти України
Фото: freepik.com

Найкращі курорти з термальними водами на Західній Україні.

Поділитися:

Чарівність курортів із термальними водами полягає в тому, що відпочивати там можна і в теплу, і в холодну пору року. Декого навіть більше приваблює варіант купання у теплій воді просто неба, коли на вулиці мінусова температура. До того ж такий відпочинок корисний, адже термальні води позитивно впливають на організм людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найкращих лікувальних курортів України

КОСИНО

У Косино можна покупатися у басейнах із термальними і прісними водами, а також відпочити у саунах. Останніх тут чимало, і в кожній панує особлива атмосфера. До уваги гостей — евкаліптова, трав'яна, соляна, угорська, римська сауни, хамам і крижана печера.

Косино славиться не лише цілющими водами, а й цікавими дизайнерськими рішеннями. Тут можна релаксувати у джакузі з вином, пивом, палінкою, кавою або ж у басейні-фонтані, над яким «зависає» величезний кран-ілюзія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися

БЕРЕГОВЕ

Якщо ваша мета – виключно оздоровитися та відновитися, тоді розгляньте термальні води у м. Берегове. Тут також можна відпочити у термальних басейнах, лазні, соляній кімнаті. 

Зауважимо, що вода тут багата на залізо, натрій, калій, йод і фтор. Таке поєднання елементів є лише у чотирьох куточках світу: Ісландії, Новій Зеландії, на Курильських островах і в українському Береговому. 

А дорогою до цих комплексів радимо зупинитися в якійсь із ресторацій та скуштувати страви угорської кухні, як ось суп Бограч. 

ВАЛЯТИНО

Тут можна відвідувати лікувальні ванни з термальною водою, відомою підвищеним вмістом брому та йоду. Також відвідувачі люблять поплавати у тутешніх басейнах з прісною водою.

ЛУМШОРИ

Популярне місце для тих, хто полюбляє купання в чанах просто неба. У Лумшорах міститься джерело з мінеральною сірководневою водою, яку застосовують для оздоровчих процедур. А скупатися можна як у давніх чанах, так і сучасних.

«ЗОЛОТА ГОРА»

Комплекс «Золота Гора» розташований у селі Барвінок, за два кілометри від Ужгорода. Тут розташовані п’ять термальних басейнів (два в приміщенні та три просто неба). Купання у такій воді особливо корисне для людей з анемією, цукровим діабетом, подагрою тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 захопливих місць, які треба побачити в Ужгороді