Як втримати романтику в стосунках

Міняю жінку
09:30
Будні

Психолог Міняю жінку розповіла, як вберегти шлюб від розлучення.

Поділитися:

Чимало сімей прагнуть «жити, як всі» чи навіть трохи краще… Але в гонитві за таким примарним раєм вони навіть не помічають, як втрачають щось більш важливе - те, що не купити ніколи і ні за які гроші, те, без чого жодні матеріальні блага не зможуть зробити нас щасливими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил міцного шлюбу

Історія Тетяни і Вадима з Прилук у проекті Міняю жінку - це історія родини, яка за усіма соціальними стандартами може претендувати на роль зразково-показової. Будинок звели, дочок виростили, господарством обзавелися... Все, як у людей. А, може бути, й трохи краще. Але є одна обставина... Заради чого все це? Що придбали, а що втратили за 26 років бігу в одній упряжці?

Тетяна старша за Вадима на 11 років. Але, незважаючи на цю відчутну різницю у віці, душею вона молодша за свого чоловіка. Їй, як і в молоді роки, хочеться романтики, ніжних слів і чогось піднесеного. Вона мріє хоча б на деякий час вирватися з рутини повсякденності і сірості.
Але Вадим глухий до її крику душі, каже, що «ліміт на романтику вичерпаний». Свою пасивність чоловік виправдовує нестачею грошей. Звичними стали грубі слова, байдужість, сидіння за комп'ютером. І хоч вони, як і раніше, живуть в одному просторі і навіть сплять в одній спальні, холодок торкнувся кожного. Дистанція між подружжям збільшується з кожним днем​.

Одна дочка вже випурхнула з гнізда, інша - ось-ось готується це зробити. А з чим залишаться люди, які колись любили один одного? У минулому випуску ми почали обговорення правил створення міцної і щасливої ​​родини. Сьогодні продовжимо. Отже:

Правило № 6. Гроші та ставлення до них. Відразу згадується фраза про те, «що щасливими нас роблять не гроші, а їх кількість». Чи так це? Історія багатьох небідних людей показує, що все зовсім навпаки. Прагнучи побудувати великий і красивий будинок, наші герої принесли в жертву свої відносини. Виснажлива щоденна праця по господарству вбила романтику та інтерес один до одного.

Часто буває так, що цілі зовсім не виправдовують засоби. Будинок, рабами якого добровільно стали наші герої, не тільки не зблизив і не згуртував сім'ю, а навпаки, роз'єднав. У ньому кожен живе своїм життям, діти не хочуть там жити, мріють чимшвидше випурхнути з батьківського гнізда. І не випадково, адже людей об'єднують не квадратні метри, а затишок і тепло домашнього вогнища, увага і турбота один про одного. Але ж це не варте ніяких грошей! Це не продається і не купується! Так чому ж ми більше цінуємо тим, хто має грошовий еквівалент? Щастя, на відміну від грошей, не можна відкладати на завтра. Воно миттєве, воно тут і зараз. Маленькі радощі і знаки уваги один до одного, прогулянка всією сім'єю подарують нам більше відчуття щастя, ніж економія на відпочинку і розвагах заради ще одного поверху будинку.

Плануючи бюджет, задумайтесь, чим доведеться пожертвувати заради досягнення ще одного видимого підтвердження нашого статусу (будинок, машина, дорогий годинник та ін.). А головне - чи варті ці цілі того, чого ми позбавляємо себе і своїх близьких заради їх досягнення?

Правило № 7 Розподіл обов'язків. На жаль, часто трапляється, що люблячі батьки прагнуть захистити своїх дітей від участі в домашніх справах. Вони керуються принципом: «Нехай вони живуть краще, ніж ми». Але це велика помилка. Відпочила, весела і красива мама стане найкращим прикладом і другом для своїх дітей. А виснажена, втомлена жінка швидше за все буде частіше дратуватися і зриватися на членів своєї сім’ї. У неї не буде ні сил, ні часу для того, щоб вислухати своїх близьких, щиро поговорити з ними. Адже жінки, які перетворили себе в «тяглових конячок», виснажуються, вигорають, і вже не мають сил на підтримку і зміцнення емоційних зв'язків у родині. Вони стають зручними, але нецікавими для тих, хто поруч з ними. А якими хочете бути ви: зручною чи цікавою?
Зате в сім'ях, де обов'язки розподіляються порівну, де дітей з дитинства долучають до участі у всіх домашніх справах, буде панувати гармонія і повага. І вам не доведеться дорікати своїм дітям в тому, що вони невдячні, а ви ж стільки зробили для них. Зробіть головне - виховайте їх не споживачами, а людьми, які здатні не тільки брати, але й віддавати, нарівні з вами брати участь у всьому, чим живе сім'я.

Правило № 8 Вільний час і захоплення. Розподіливши обов'язки між усіма членами сім'ї, час подумати й про відпочинок. Чудово, коли вся родина збирається разом, разом відпочиває, разом подорожує або просто разом грає в домашні настільні ігри. Це дуже зближує і наповнює радістю. Але ще раз хочу нагадати: не варто нав'язувати захоплення і підганяти всіх під одну мірку. У кожного повинна бути свобода вибору.

Правило № 9. Слова любові і знаки уваги. Дуже важливо виявляти свою любов до близьких не тільки вчинками, а й словами. Проводжаючи вранці своїх рідних на навчання або роботу, нагадуйте їм, як ви їх любите і як будете чекати зустрічі з ними. Якщо діти будуть бачити, як мама і тато цілують один одного при зустрічі або на прощання, це буде для них не тільки хорошим прикладом, але подарує відчуття міцності сімейного гнізда.

Правило № 10 Естетика стосунків. Коли вінчальну фату змінюють бігуді, а каблучки - стоптані капці, не варто дивуватися, що квіти в будинку з'являються все рідше, а недбалість в стосунках - частіше. Штамп в паспорті - не вирок довічного терпіння. Для того щоб зберегти романтику у стосунках та інтерес один до одного, пам'ятайте, що гарні почуття живуть в красивому середовищі. Повсякденний побут може стомлювати і перетворитися на одноманітний процес, а може стати приємною і цікавою грою в «Доньки-матері», як в дитинстві.

Як завжди, вибір за нами! Любіть і поважайте один одного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як піймати птаху щастя: 5 важливих кроків

Новини по темі