“Є спеціально розроблені речі, яких треба дотримуватись”: воїни ЗСУ в “Мосейчук+” поділились, як переживають смерть побратимів

Мосейчук+
Воїни ЗСУ в  програмі Мосейчук+ поділились, як переживають смерть побратимів

Не пропустіть новий випуск “Мосейчук+” про воїнів ЗСУ на телеканалі "1+1 Україна".

Поділитися:

Цієї пʼятниці, 18 серпня, о 21:30 “1+1 Україна” покаже новий випуск “Мосейчук+” - авторського проєкту Наталії Мосейчук. На глядачів чекають відверті історії про українців - людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє. Проєкт можна подивитись також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас зараз йде 4-та хвиля повернення людей", — мер Харкова Ігор Терехов у проєкті "Мосейчук+"

Героями нового випуску “Воїни світла” стануть ті, хто знаходиться на передовій, відстоюючи незалежність країни та наближаючи нашу перемогу. Це історії справжніх героїв, які набувають досвід, але втрачають своїх  побратимів, знають цінність кожного дня та є прикладом відданості рідній землі. Ведуча “1+1 Україна” поспілкується з полковником Героєм України Дмитром Каженком, командирами “Азову” Іллею Самойленком та Богданом Кротевичем, військовослужбовцем ЗСУ Володимиром Парасюком, головою Українського інституту національної памʼяті та військовослужбовцем ЗСУ Антоном Дробовичем.

Наталія Мосейчук в розмові з захисниками обговорить теми, про які активно говорять в суспільстві. Однією з них є - чому не друзі мають повідомляти рідним про загибель близьких на фронті.

“Ким би ти не був: кум, брат, сват, друг чи родич, ти не можеш зателефонувати матері чи дружині загиблого і сказати: «От знаєш, тут півгодини тому…». Є процедура. Людина має бути доставлена у відповідний шпиталь, морг. Має бути все оформлено, завершено, тіло передано. Спеціально уповноважені люди мають прийти і повідомити такі новини. Це називається “Процедура сповіщення”, чи, як в Ізраїлі“, Стук в двері”.  Але є такі дуже сердобольні, часто кажуть: «От я маю сказати, я друг». Вони не думають, що відбувається далі, коли він вішає слухавку, після того як виконав свій обовʼязок: родина на декілька діб залишається в абсолютному невіданні з цією інформацією, з якою треба якось жити. Стук в двері - недарма розроблено. Сповіщення, військове поховання -  це спеціально розроблені речі, яких треба дотримуватися”, - пояснив голова Українського інституту національної памʼяті та військовослужбовець ЗСУ Антон Дробович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук відвідала незламне місто-герой Харків: дивіться новий випуск "Мосейчук+"

В новому випуску “Мосейчук+” поговорять про “хороших росіян”, ставлення на фронті до скандалів в соцмережах та важливість вкладання коштів у культурну спадщину. Також обговорять, чим має закінчитися війна.

“Перемога України - це відновлення нашої територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів. Важливо запобігти всім можливим агресивним діям з боку росії щодо України та наших союзників в будь якій стратегічній перспективі 50, 100 років. Ми маємо зробити так, щоб це не було фізично можливо. Також важливо досягти репарацій та відновити справедливість, включаючи судові вироки та висвітлення російських злочинів на світовій арені”, - зазначив голова Українського інституту національної памʼяті та військослужбовець ЗСУ Антон Дробович.

Історії тих, хто наближає нашу перемогу, дивіться 18 серпня о 21:30 на телеканалі “1+1 Україна” у новому випуску “Мосейчук+”.

1+1 Україна в Instagram 

1+1 Україна в Facebook

Новини по темі