Наталія Мосейчук розпитала легендарних братів Байрактарів про підтримку України та виробництво безпілотників

Мосейчук+
Мосейчук +: брати Байрактари про розвиток БПЛА та підтримку України

У четвертому випуску "Мойсейчук +" глядачі познайомилися з легендарними турками — Халюком та Сельчуком Байрактарами.

Поділитися:

У п’ятницю, 21 липня, о 21:30 на телеканалі "1+1 Україна" відбувся показ четвертого випуску "Мойсейчук +", авторського проєкту Наталії Мосейчук під назвою "Байрактар — Крила Легенди". Глядачі познайомилися з легендарними турками — паном Халюком та Сельчуком Байрактарами, співвласниками компанії з виробництва безпілоників BAYKAR. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми були готові до того, що росіяни вдарять по Каховській ГЕС", — розповів Віталій Кім в проєкті "Мосейчук+"

Байрактар — це слово для кожного українця стало означати захист і, безумовно, перемогу. В інтерв’ю Наталії Мосейчук Халюк та Сельчук Байрактари розповіли про виробництво безпілотників, підтримку та співпрацю з Україною. Так, наприклад, ведуча дізналася, чи ставила  компанія вимоги до української сторони не використовувати байрактари на російській території:

"Bayraktar TB2 в даний момент є українською власністю, тому українські військові та представники владних органів можуть використовувати його як завгодно в цілях власної безпеки. Не може бути мови про якісь  обмеження", — пояснив Халюк Байрактар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найскладніше, що може бути — це використання хімічної або ядерної зброї", — Андрій Садовий у проєкті "Мосейчук+"

Його брат Сельчук поділився, що вони зосереджуються не на конкуренції з іншими виробництвами, а на можливості створити щось нове, краще.

"Сьогодні розвиток технологій є життєво важливою справою для націй. Можливість розвивати власні технології майже так само критична, як вміння читати та писати. Коли ви намагаєтеся у цій галузі йти за кимось, то дуже важко наздогнати країни, які вже мають розвинені технології. Я вважаю доцільним зосередитися на майбутньому. Те саме ми робимо і в нашій соціальній роботі, тож працюємо над тим, чого ще не маємо".

Також Сельчук Байрактар розповів, що думає про будівництво заводу з виробництва БПЛА в Україні. Компанія була готова приступити до роботи, якщо будуть врегульовані питання ризиків. Зауважимо, на початку липня стало відомо, що процес розпочався.

"Будівництво заводу в Україні — це питання безпеки. Люди не мають бути мішенями. Необхідно оцінити ризики для людей, які можуть бути у нас. Було обговорення цього питання. Хотілося б знати, якщо ми побудуємо цей завод, чи зробимо ми людей, які там працюватимуть, мішенями? Чи вплине це позитивно? Чи вплине негативно? Відверто кажучи, все впирається тільки в це. Бо, як я вже сказав, наша співпраця з Україною триває і буде продовжуватися далі”, — раніше розповідав Сельчук Байрактар.

Дивіться повний випуск на сайті 1+1:

Новини по темі