"Найскладніше, що може бути — це використання хімічної або ядерної зброї", — Андрій Садовий у проєкті "Мосейчук+"

Мосейчук+
Який найгірший сценарій ще може бути: відповідає Андрій Садовий у проєкті Мосейчук+ — повне відео

Мер Львова Андрій Садовий в розмові з Наталією Мосейчук розповів, як місто готувалось до повномасштабного вторгнення.

Поділитися:

Глядачі телеканалу “1+1 Україна” побачили другий випуск “Мосейчук+” — авторського проєкту Наталії Мосейчук. У другому випуску ведуча “1+1 Україна” відвідала Львів — місто, яке з початком повномасштабного вторгнення стало всеукраїнським гуманітарним та медичним хабом та поспілкувалася там з мером міста Андрієм Садовим. Що найстрашніше можна ще чекати від росії, та чи готувалось місто до війни, розповів Андрій Садовий:

"Найскладніше, що може бути — це використання хімічної або ядерної зброї. Чи ми готові? Не зовсім, тому що ті навчання, які ми проводили, це була внутрішня ініціатива міської ради. Ми провели навчання для великої кількості людей, але це сприймалось якось: "ну добре-добре, ми це зробимо...". Це не було проведено в загальнонаціональному масштабі. Я вважаю, що такі навчання треба робити на загальнодержавному рівні. Береженого Бог береже. 

Ви ж розумієте, що ранений ведмідь набагато страшніший, ніж ведмідь в спокої. Тому що їм може спасти на думку будь-що. Те, що ми їх переможемо і видавимо з нашої землі - це 1000% . Це просто питання часу, і ще питання, щоб вони не зробили річ, яка буде великою бідою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ новому випуску програми «Мосейчук+» покажуть, як військові проходять реабілітацію після втрати кінцівок

Андрій Садовий підтвердив, що у місті готувались до війни, а за рік перед війною мали навчання з британцями

"Так. Ми готувались. За рік до війни ми мали курс навчання з британцями. Ми проходили курс в Йоркському коледжі, він займається власне надзвичайними ситуаціями, і у нас з ними було навчання. Навчання було і там, і тут на місці з їхніми спеціалістами. Ми прогнозували нереальні речі і  шукали варіанти вирішення. Специфіка  українці — якось воно буде: не думай про погане, якось воно станеться. А нас активували думати про погане й шукати варіанти вирішення. Вони знали, що буде. Вони готували до війни."

Дивіться другий випуск програми “Мосейчук+”:

 

Новини по темі