До Нового року залишилося декілька тижнів, тому зараз саме час планувати меню для святкового столу.  Кожна господиня хоче, щоб її новорічний стіл був заповнений смачними та духмяними стравами, якими насолоджуватиметься уся родина. Якими цікавими рецептами доповнити своє новорічне меню - дізнайтеся у нашій підбірці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 закусок до новорічного столу, які здивують гостей

ОЛІВ’Є З СЕКРЕТОМ

Інгредієнти:

Телячий язик - 200 г

Телятина - 200 г

Перепілка - 2 шт.

Яйце - 2 шт.

Солоні огірки - 200 г

Картопля - 200 г

Зелена цибуля - 20 г

Ріпчаста цибуля - 1 шт.

Оливкова олія - 2,5 ст. л.

Лимонний сік

Рослинні вершки

Сіль та перець

Приготування:

1. Почати варити цибулину та морквину, додати спеції та зелень. Варити телячий язик.

2. Обжарити на сковорідці м’ясо.

3. Приготувати майонез. В окремій посудині змішати два жовтка, лимонний сік, оливкову олію та рослинні вершки. Залишити у холодильнику на 20 хв.

4. Почистити зварений язик. Порізати на кубики.

5. Порізати варену картоплю на кубики.

6. Порізати м’ясо, яйця, цибулю та огірки на кубики.

7. Змішати всі інгредієнти у великій посудині. Додати оливкової олії та майонезу.

ШУБА З ГРИБАМИ

Інгредієнти:

Варений буряк - 2 шт.

Варена морква - 2 шт.

Варена картопля - 2 шт.

Оселедець - 200 г

Майонез - 100 г

Печериці

Цибуля - 1 шт.

Приготування:

1. Обсмажити цибулю на оливковій олії протягом 3-4 хв. Додати натерту моркву та печериці. Додати спеції.

2. Готову суміш змішати у блендері. Залишити охолонути.

3. Викласти на тарілку оселедець, порізаний на кубики. Наступний шар - кубики картоплі. Далі майонез та грибна ікра.

4. Додайте натерту моркву та ще трішки майонезу.

5. Останній шар - варений буряк, натертий на терці. Прикрасьте страву яєчним жовтком.

СКУМБРІЯ НА ГРИЛІ

Інгредієнти:

Скумбрія - 2 шт.

Лимонний сік - 30 г

Спеції за смаком

Приготування:

1. Замаринувати свіжу рибу у лимонному соку. Посипати спеціями. Почати смажити.

2. Тим часом можна приготувати соус. Для цього змішайте гарячу воду, оливкову олію, сіль, перець та натертий часник (3 зубчики). Перемішати.

3. Обмочіть у часниковому соусі хліб та смажте гринки.

РИБА В ОВОЧЕВОМУ МАРИНАДІ

Інгредієнти:

Риба - 1 кг

Борошно

Морква - 30 г

Паприка

Вода - 20 мл

Приготування:

1. Порізати рибу на великі шматки. Обмочити в борошні та смаити до появи золотистої скоринки.

2. Натерти моркву. Смажити на невеликому вогні, додати паприку. Потім додати води та смажити ще 2-3 хв.

3. Викласти страву деко. Спершу покласти шар овочів, потім викласти рибу і знову покрити шаром овочів.

4. Накрити страву фольгою. Зробити отвори. Залишити у печі на 20-25 хв.

РЕБЕРЦЯ З ОСОБЛИВИМ СОУСОМ

Інгредієнти:

Реберця - 500 г

Чебрець - 20 г

Бекон - 50 г

Цибуля - 1 шт.

Гірчиця - 1 ч. л.

Мед - 1 ст. л.

Часник - 2 зубки

Винний оцет - 1 ст. л.

Томатний соус - 150 г.

Зелень та спеції за смаком.

Приготування:

1. Посипати реберця спеціями та завернути у фольгу. Залишити реберця у печі при температурі 160 градусів на 1,5 години.

2. Загорнути у бекон чебрець. Перев’язати рулетик мотузкою. Підсмажити на пательні. Додати цибулі та томатного соусу, а також гірчицю, винний оцет, мед та часник. Соус готовий!

3. Дістати реберця. Намастити їх соусом і знову залишити у печі на 10 хв. при температурі 200 градусів.

ПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ З НАЧИНКОЮ

Інгредієнти:

Картопля - 1 шт.

Сир - 30 г

Цукіні - 30 г

Оливки - 40 г

Салямі - 50 г

Томатна паста - 3 ст.л.

Спеції

Приготування:

1. Змастити бульби картоплі оливковою олією. Пекти у печі при температурі 180 градусів протягом 40 хв.

2. Розрізати картоплю навпіл. Додати спецій.

3. Помістити картоплю у фольгу. Всередину додати сир, песто та помідори.

4. Іншу картоплю начинити сметаною, цибулею та беконом.

5. Третю картоплю прикрасьте цукіні, оливками та сиром фета.

6. Ще один варіант картоплі – томатна паста, салямі, натертий сир.

7. Запікати страву при температурі 200 градусів протягом 10-15 хв.

ЗАПЕЧЕНА КУРКА З АПЕЛЬСИНАМИ

Інгредієнти:

Тушка курки

Мед – 6 ст. л.

Імбир – 50 г

Цедра апельсину  і лимону

Перець

Апельсин – 3 шт.

Соєвий соус – 100 мл

Приготування:

1. Замаринувати курку. Приготувати маринад, змішавши мед, імбир, цедру апельсину та лимону, перець, соєвий соус та сік апельсину.

2. Змастити форму для випікання оливковою олією. Помістити курку в рукав для випікання, прикрасивши її апельсином (без шкірки).

3. Помістити страву у піч при температурі 190 градусів на 1 годину.

МАРИНОВАНА СКУМБРІЯ

Інгредієнти:

Бадьян

Аніс

Сіль

Лаврове листя

Чорний перець

Оцет

Приготування:

1. Нарізати скумбрію на великі шматки.

2. Помістити рибу у банку. Залити оцтом, гарячою водою та додати спецій.

3. Подавати страву із свіжим хлібом. 

ПАШТЕТ ІЗ КОПЧЕНОЇ СКУМБРІЇ

Інгредієнти:

Копчена скумбрія

Вершкове масло

Цибуля

Оцет

Приготування:

1. Помістити шматочки скумбрії та масло у блендер. Змішати. 

2. Обсмажити подріблену цибулю на пательні, додати оцту та цукру і залишити тушкувати на годину. 

3. Подавати страву із свіжим хлібом. 

ЗАПЕЧЕНІ БАКЛАЖАНИ

Інгредієнти:

Баклажани - 2 шт.

Томати - 4 шт.

Моцарелла - 100 г

Часник - 3 зубчики

Оливкова олія - 50 мл

Зелень 

Спеції

Приготування:

1. Розрізати баклажан вздовж на тонці слайси, однак не до кінця.

2. Викласти баклажани на деко, застелене пергаментним папером.

3. Всередину баклажанів викласти нарізані помідори і сир моцарелла.

4. Зафіксувати баклажани шпажками або зубочистками.

5. В окрему миску налити олію, додати натертого часнику та спецій. Перемішати.

6. Помастити рідкою сумішшю баклажани.

7. Покласти страву у піч при температурі 220° на 20 хв. 

Тож, приготуйте на свято Нового року смачні страви для гостей, пригостіть їх келихом ігристого вина Marengo Rose та пориньте в зимову атмосферу радості і дива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 легких салатів, які стануть окрасою новорічного столу