10 закусок до новорічного столу, які здивують гостей

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Приготуйте смачні страви за новими рецептами

Поділитися:

До залишилися лічені дні, тому зараз саме час планувати меню для святкового столу. Приготуйте рецепти цікавих закусок, що будуть до вподоби вашим друзям та рідним. Нехай ваш новорічний стіл буде наповнений делікатесами, смаколиками, солодощами та оригінальними стравами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні рецепти на Новий рік: Курячі грудки в беконі

ЦИБУЛЕВІ КІЛЬЦЯ В КЛЯРІ 

Інгредієнти

яйце - 3 шт.

цибуля - 4 шт.

борошно - 5 ст. л.

моцарела - 5 ст. л.

рослинна олія - 100 мл

панірувальні сухарі - 75 г

спеції за смаком.

Приготування

1. Нарізати цибулю великими кільцями. Розділити на слайси.

2. Всередину помістити тоненькі шматки сиру і ще одне кільце цибулі. 

3. В окрему посудину розбити яйця і додати спеції. 

4. Кожне кільце занурити в борошно, потім - у яйце та панірувальні сухарі і смажити. 

НОВОРІЧНА ЗАКУСКА З КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ

Інгредієнти:

Крабові палички

Кокосова стружка

Яйце

Твердий сир

Майонез

Часник

Приготування:

1. Перемішати всі натерті інгредієнти.

2. Сформувати кульки.

3. Занурити кульки в кокосову стружку. Залишити у холодильнику. 

КАРТОПЛЯНІ ТАРТАЛЕТКИ З ОСЕЛЕДЦЕМ, СИРОМ ТА ОГІРКОМ 

Інгредієнти:

Картопля - 3-4 шт.

Яйце - 1 шт.

Вершкове масло - 20 г

М'який сир - 300 г

Сметана - 3-4 л.

Оселедець - 1 шт.

Маринований огірок - 3-4 шт.

Сіль перець за смаком.

Приготування:

1. Відварити картоплю, додати вершкового масла. 

2. Збити яйце виделкою. Додати у картоплю. Ретельно перемішати та посолити. Можна додати трішки борошна. 

3. Змастити форму вершковим маслом. Сформувати тарталетку. 

4. Залишити страву у печі на 20 хв. при температурі 200 градусів. 

5. Зробити начинку. Змішати сир та сметану. Додати нарізані мариновані огірки та філе оселедця. Ретельно перемішати. 

6. Начинити тарталетки сумішшю із риби, прикрасити помідорами та зеленню. 

ОРИГІНАЛЬНА НОВОРІЧНА ЗАКУСКА ВІД ЛЮДМИЛИ БАРБІР

Інгредієнти:

Куряче філе - 300 г

Твердий сир - 200 г 

Майонез

Оливки

Горіхи

Зелень. 

Приготування:

1. Відварити куряче філе. Охолодити. Нарізати дрібно.

2. Змішати м'ясо, сир та майонез. Зробити кульки.

3. Посипати кульки горіхами. Прикрасити оливками та зеленню. 

МАРИНОВАНА СКУМБРІЯ

Інгредієнти:

Бадьян

Аніс

Сіль

Лаврове листя

Чорний перець

Оцет

Приготування:

1. Нарізати скумбрію на великі шматки.

2. Помістити рибу у банку. Залити оцтом, гарячою водою та додати спецій.

3. Подавати страву із свіжим хлібом. 

ПАШТЕТ ІЗ КОПЧЕНОЇ СКУМБРІЇ

Інгредієнти:

Копчена скумбрія

Вершкове масло

Цибуля

Оцет

Приготування:

1. Помістити шматочки скумбрії та масло у блендер. Змішати. 

2. Обсмажити подріблену цибулю на пательні, додати оцту та цукру і залишити тушкувати на годину. 

3. Подавати страву із свіжим хлібом. 

СИРНА ЗАКУСКА ІЗ ЗЕЛЕННЮ

Інгредієнти:

Сир - 300 г

Сметана - 2 ст. л.

Часник - 1 зубок

Петрушка - 30 г

Базилік - 30 г

Цибуля шніт - 40 г

Кінза - 30 г.

Приготування:

1. Змішати в окремій посудині сир та сметану. Ретельно вимішати. 

2. Додати зубчик часнику. 

3. Подрібнити зелень і додати у суміш. Перемішати.

ЗАКУСКА З МАРИНОВАНИХ ЯЄЦЬ

Інгредієнти:

Сир - 50 г

Яйце - 6 шт.

Гірчиця - 1 ч. л.

Майонез - 2 ст. л.

Зелень та спеції за смаком.

Буряковий сік - 250 мл

Яблучний оцет - 1 ст. л.

Цукор - 1 ст. л.

Приготування:

1. Зварити яйця, очистити від шкаралупи. 

2. Приготувати маринад, змішавши буряковий сік, яблучний оцет та цукор. 

3. Занурити яйця у маринад на 12 годин. 

4. Розрізати яйце навпіл та вийняти жовток. Помістити жовток в окрему посудину. 

5. До жовтків додати натертого сиру, гірчиці, майонез та спеції. Перемішати.

6. Начинити білки яєць начинкою. 

СМАЧНІ ЗАКУСКИ З КРАБОВИХ ПАЛИЧОК

Інгредієнти:

Сир

Морква

Крабові палички

Сметана

Варене яйце

Крекер

Приготування:

1. Змішати у чаші блендеру яйця, крабові палички, моркву та сметану. 

2. Намастити сумішшю крекер. 

ШПИНАТНИЙ РУЛЕТ З ЛОСОСЕМ

Інгредієнти:

Шпинат - 100 г

Петрушка - 30 г

Жовтки - з 2-х яєць

Борошно - 3 ст. л.

Майонез - 1 ст. л.

Желатин - 1 ч

Лосось - 130 г

Вершковий сир - 100 г

Спеції за смаком.

Приготування:

1. Змішати у чаші блендері шпинат, петрушку, жовтки, борошно та спеції. 

2. Додати збиті білки. Перемішати.

3. Вилити суміш на деко. Випікати у печі при температурі 160 градусів впродовж 7 хв. 

4. Приготувати начинку. Змішати вершковий сир, желатин та масло. 

5. Змастити зелений корж начинкою та викласти рибу. Завернути у рулет. 

6. Залишити страву у холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти страв на Новий рік: Шоколадний торт

Новини по темі