6 книжок від українських видавництв для довгої затишної зимиДо Нового року залишилося декілька тижнів, тому зараз саме час планувати меню для святкового столу. Приготуйте рецепти цікавих закусок, що будуть до вподоби вашим друзям та рідним. Нехай ваш новорічний стіл буде наповнений делікатесами, смаколиками, солодощами та оригінальними стравами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати червону ікру: Поради Олексія Душки

МАРИНОВАНА СКУМБРІЯ

Інгредієнти:
Бадьян
Аніс
Сіль
Лаврове листя
Чорний перець
Оцет

Приготування:
1. Нарізати скумбрію на великі шматки.
2. Помістити рибу у банку. Залити оцтом, гарячою водою та додати спецій.
3. Подавати страву із свіжим хлібом. 


ПАШТЕТ ІЗ КОПЧЕНОЇ СКУМБРІЇ

Інгредієнти:
Копчена скумбрія
Вершкове масло
Цибуля
Оцет

Приготування:
1. Помістити шматочки скумбрії та масло у блендер. Змішати. 
2. Обсмажити подріблену цибулю на пательні, додати оцту та цукру і залишити тушкувати на годину. 
3. Подавати страву із свіжим хлібом. 

СИРНА ЗАКУСКА ІЗ ЗЕЛЕННЮ

Інгредієнти:
Сир - 300 г
Сметана - 2 ст. л.
Часник - 1 зубок
Петрушка - 30 г
Базилік - 30 г
Цибуля шніт - 40 г
Кінза - 30 г.

Приготування:
1. Змішати в окремій посудині сир та сметану. Ретельно вимішати. 
2. Додати зубчик часнику. 
3. Подрібнити зелень і додати у суміш. Перемішати.

ЗАКУСКА З МАРИНОВАНИХ ЯЄЦЬ

Інгредієнти:
Сир - 50 г
Яйце - 6 шт.
Гірчиця - 1 ч. л.
Майонез - 2 ст. л.
Зелень та спеції за смаком.
Буряковий сік - 250 мл
Яблучний оцет - 1 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.

Приготування:
1. Зварити яйця, очистити від шкаралупи. 
2. Приготувати маринад, змішавши буряковий сік, яблучний оцет та цукор. 
3. Занурити яйця у маринад на 12 годин. 
4. Розрізати яйце навпіл та вийняти жовток. Помістити жовток в окрему посудину. 
5. До жовтків додати натертого сиру, гірчиці, майонез та спеції. Перемішати.
6. Начинити білки яєць начинкою. 

ОВОЧЕВА ЗАКУСКА З КАБАЧКАМИ

Інгредієнти:
Кабачки 
Морква
Болгарський перець
Цибуля
Помідори
Часник
Цукор
Сіль та перець
Зелень

Приготування:
1. Смажити кабачки на оливковій олії. 
2. Додати моркву, нарізану кружельцями. 
3. Додати цибулю. Смажити 2-3 хв. 
4. Висипати помідори та болгарський перець. Додати сіль, цукор та перець. 
5. Додати зубчик часнику. 
6. Перед подачею посипати страву зеленню. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко та просто: 5 зимових рецептів