Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

5 рецептів гарячих страв до новорічного столу

Смачна добірка для новорічного настрою.

До Нового року залишилися лічені дні, тому зараз саме час планувати меню до святкового столу.  Кожна господиня хоче, щоб її новорічний стіл був заповнений смачними та духмяними стравами, якими насолоджуватиметься уся родина. Якими цікавими рецептами гарячих страв доповнити своє новорічне меню - дізнайтеся у нашій добірці.

РИБА В ОВОЧЕВОМУ МАРИНАДІ

Інгредієнти:

Риба - 1 кг

Борошно

Морква - 30 г

Паприка

Вода - 20 мл

Приготування:

1. Порізати рибу на великі шматки. Обмочити в борошні та смажити до появи золотавої скоринки.

2. Натерти моркву. Смажити на невеликому вогні, додати паприку. Потім додати води та смажити ще 2-3 хв.

3. Викласти страву на деко. Спершу покласти шар овочів, потім викласти рибу і знову покрити шаром овочів.

4. Накрити страву фольгою. Зробити отвори. Залишити у печі на 20-25 хв.

РЕБЕРЦЯ З ОСОБЛИВИМ СОУСОМ

Інгредієнти:

Реберця - 500 г

Чебрець - 20 г

Бекон - 50 г

Цибуля - 1 шт.

Гірчиця - 1 ч. л.

Мед - 1 ст. л.

Часник - 2 зубки

Винний оцет - 1 ст. л.

Томатний соус - 150 г.

Зелень та спеції за смаком.

Приготування:

1. Посипати реберця спеціями та завернути у фольгу. Залишити реберця у печі при температурі 160 градусів на 1,5 години.

2. Загорнути у бекон чебрець. Перев’язати рулетик мотузкою. Підсмажити на пательні. Додати цибулі та томатного соусу, а також гірчицю, винний оцет, мед та часник. Соус готовий!

3. Дістати реберця. Намастити їх соусом і знову залишити у печі на 10 хв. при температурі 200 градусів.

ПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ З НАЧИНКОЮ

Інгредієнти:

Картопля - 1 шт.

Сир - 30 г

Цукіні - 30 г

Оливки - 40 г

Салямі - 50 г

Томатна паста - 3 ст.л.

Спеції

Приготування:

1. Змастити бульби картоплі оливковою олією. Випікати при температурі 180 градусів протягом 40 хв.

2. Розрізати картоплю навпіл. Додати спецій.

3. Помістити картоплю у фольгу. Всередину додати сир, песто та помідори.

4. Іншу картоплю начинити сметаною, цибулею та беконом.

5. Третю картоплю прикрасити цукіні, оливками та сиром фета.

6. Ще один варіант картоплі – томатна паста, салямі, натертий сир.

7. Запікати страву при температурі 200 градусів протягом 10-15 хв.

ЗАПЕЧЕНА КУРКА З АПЕЛЬСИНАМИ

Інгредієнти:

Тушка курки

Мед – 6 ст. л.

Імбир – 50 г

Цедра апельсину  і лимону

Перець

Апельсин – 3 шт.

Соєвий соус – 100 мл

Приготування:

1. Замаринувати курку. Приготувати маринад, змішавши мед, імбир, цедру апельсину та лимону, перець, соєвий соус та сік апельсину.

2. Змастити форму для випікання оливковою олією. Помістити курку в рукав для випікання, прикрасивши її апельсином (без шкірки).

3. Помістити страву у піч при температурі 190 градусів на 1 годину.

ЗАПЕЧЕНІ БАКЛАЖАНИ

Інгредієнти:

Баклажани - 2 шт.

Томати - 4 шт.

Моцарелла - 100 г

Часник - 3 зубчики

Оливкова олія - 50 мл

Зелень 

Спеції

Приготування:

1. Розрізати баклажан вздовж на тонкі слайси, однак не до кінця.

2. Викласти баклажани на деко, застелене пергаментним папером.

3. Всередину баклажанів викласти нарізані помідори і сир моцарелла.

4. Зафіксувати баклажани шпажками або зубочистками.

5. В окрему миску налити олію, додати натертого часнику та спецій. Перемішати.

6. Помастити рідкою сумішшю баклажани.

7. Покласти страву у піч при температурі 220° на 20 хв. 

2018-12-28
Новини
Новини