Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

5 зігріваючих напоїв, які легко приготувати вдома

Дізнайтеся, як правильно готувати гарячі напої з натуральних інгредієнтів

У холодню пору найкраще зігріє ароматний гарячий напій. Трав'яний чай, глінтвейн, запашна кава та ніжне какао - вибір теплих напоїв чималий. Однак ми вирішили потішити вас оригінальними рецептами, що будуть до смаку і дорослим, і дітям. Як приготувати оригінальний зігріваючий напій - дізнайтеся у смачній підбірці. 

Читайте також: Що бадьорить краще: кава або чай?

Какао є одним з найпопулярніших напоїв у зимовий період. Не тільки через те, що він прекрасно зігріває при холодних температурах, а й тому, що неабияк покращує настрій. У натуральному какао багато корисних речовин, таких як рослинний білок, вітаміни А, Е та вітаміни групи В, мінералів кальцій, магній, фосфор, цинк. Какао – одне з найпотужніших джерел антиоксидантів. Напій чудово насичує організм, в невеликих кількостях не шкодить фігурі, проте дієтологи все ж таки радять пити його до опівдня. 

КАКАО

Інгредієнти:

Чорний та білий шоколад

Кава

Ванільна паличка

Молоко

Читайте також: Чорний шоколад із перцем чилі: Як готувати пікантний напій.

Приготування:

1. Розтопити шоколад у каструлі, додати насіння ванілі.

2. У ступі перетерти зерна кави.

3. У гарячий шоколад додати молоко та каву. Довести до кипіння. 

Чай допомагає зігрітися у холодну пору, а також є помічником для організму у боротьбі із застудою та інфекціями. Чай тонізує, бадьорить, укріплює судини та знімає стрес. Дієтологи радять випивати мінімум дві чашки чаю: вранці і вдень. Найкраще, щоб це був саме імбирний чай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здивуйте своїх гостей: Як провести чайну церемонію вдома

ІМБИРНИЙ ЧАЙ

Інгредієнти:

Корінь імбиру – 50 г

Чорний чай – 1 ст.л. або 2 пакетики

Лимон – 1-2 шматочки

Мед за смаком.

Приготування

1. Корінь імбиру натерти на дрібній терці.

2. Готову суміш залити гарячою водою.

3. Потім додати чорний чай та дрібно нарізаний лимон зі шкіркою.

4. За смаком можна додати мед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати чай, щоб він не втратив свого смаку

Гарячий шоколад полюбляють і дорослі, і діти, однак у магазинах важко знайти натуральний та смачний напій. Ми пропонуємо швидко та легко приготувати зігріваючий шоколад у себе вдома, що принесе вашому організму лише користь та гарний настрій. 

ГАРЯЧИЙ ШОКОЛАД З М'ЯТОЮ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорний шоколад із перцем чилі: Як готувати пікантний напій

Інгредієнти:

Вершки - 100 мл

Молоко - 100 мл

Шоколад - 150-300 г

М'ята за смаком

Приготування:

1. У сотейник налити вершки та молоко. Довести до кипіння і одразу вимкнути. 

2. Додати м'яту. Помішати. 

3. Довести суміш до кипіння та одразу перелити в іншу каструлю через сито.

4. У гарячу суміш додати шоколад. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. 

5. Перелити шоколадну суміш у банку і поставити у холодильник. 

6. При подачі наливайте у чашку шоколадну суміш та заливайте теплим молоком. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

Пунш – це збірна назва коктейлів на основі фруктових соків та самих фруктів. Інколи до нього також додають алкоголь. Такий напій традиційно подають на вечірках, пригощають ним гостей та друзів. Подавати його можна як гарячим, так і холодним. До вашої уваги ароматний пунш з грейпфрута, який наситить вас вітамінами та зігріє у холодний зимовий вечір.

АРОМАТНИЙ ГРЕЙПФРУТОВИЙ ПУНШ

Інгредієнти:

Вода - 400 мл

Імбир - 30 г

Кориця - 1 ч.л.

Аніс

Яблучний сік - 250 мл

Грейпфрут - 1 шт.

Цедра грейпфрута

Приготування:

1. У сотейник налити води: приблизно 2-2,5 склянки. Довести до кипіння, після цього зменшити вогонь.

2. Взяти імбир, очистити його та натерти на терці.

3. Вкинути чайну ложку кориці в сотейник.

4. Цедру грейпфруту також натерти на терці та вкинути у сотейник. 

5. У киплячу суміш кинути квітку анісу.

6. Яблучний сік налити туди ж. Після цього потрібно варити ще приблизно 1,5-2 хв.

7. Від грейпфрута відрізати тоненьку скибку у вигляді кільця та кинути в сотейник. Решту фрукта вичавити в киплячу суміш.

8. Готовий напій процідити та налити у склянки. Для декору можна використати палички кориці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою грейпфруту

Глінтвейн став одним із найпопулярніших зігріваючих напоїв і невід’ємним атрибутом осінньої та зимовиої пори. Ми приготували найркащий рецепт пряного глінтвейну для дітей та дорослих.

ЧАЙ ЛАТТЕ З МИГДАЛЬНИМ МОЛОКОМ 

Інгредієнти:

Мигдальне молоко

Кленовий сироп

Чай чорний з бергамотом

Кардамон

Приготування:

1. У заварнику змішати чай, зерна кардамону та кленовий сироп

2. Залити мигдальним молоком. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного десерту: булочки з корицею та вершковим кремом

Більше новин