5 закусок до новорічного столу, які здивують гостейКожна господиня хоче, щоб її новорічний стіл був заповнений смачними та духмяними стравами, якими насолоджуватиметься уся родина. Якими цікавими рецептами доповнити своє новорічне меню - дізнайтеся у нашій підбірці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів пісних супів від Руслана Сенічкіна

ОЛІВ’Є З СЕКРЕТОМ

Інгредієнти:

Телячий язик - 200 г

Телятина - 200 г

Перепілка - 2 шт.

Яйце - 2 шт.

Солоні огірки - 200 г

Картопля - 200 г

Зелена цибуля - 20 г

Ріпчаста цибуля - 1 шт.

Оливкова олія - 2,5 ст. л.

Лимонний сік

Рослинні вершки

Сіль та перець

Приготування:

1. Почати варити цибулину та морквину, додати спеції та зелень. Варити телячий язик.

2. Обжарити на сковорідці м’ясо.

3. Приготувати майонез. В окремій посудині змішати два жовтка, лимонний сік, оливкову олію та рослинні вершки. Залишити у холодильнику на 20 хв.

4. Почистити зварений язик. Порізати на кубики. Порізати варену картоплю на кубики. Порізати м’ясо, яйця, цибулю та огірки на кубики.

5. Змішати всі інгредієнти у великій посудині. Додати оливкової олії та майонезу.

ШУБА З ГРИБАМИ

Інгредієнти:

Варений буряк - 2 шт.

Варена морква - 2 шт.

Варена картопля - 2 шт.

Оселедець - 200 г

Майонез - 100 г

Печериці

Цибуля - 1 шт.

Приготування:

1. Обсмажити цибулю на оливковій олії протягом 3-4 хв. Додати натерту моркву та печериці. Додати спеції.

2. Готову суміш змішати у блендері. Залишити охолонути.

3. Викласти на тарілку оселедець, порізаний на кубики. Наступний шар - кубики картоплі. Далі майонез та грибна ікра. Додайте натерту моркву та ще трішки майонезу. Останній шар - варений буряк, натертий на терці.

4. Прикрасьте страву яєчним жовтком.

СКУМБРІЯ НА ГРИЛІ

Інгредієнти:

Скумбрія - 2 шт.

Лимонний сік - 30 г

Спеції за смаком

Приготування:

1. Замаринувати свіжу рибу у лимонному соку. Посипати спеціями. Почати смажити.

2. Тим часом можна приготувати соус. Для цього змішайте гарячу воду, оливкову олію, сіль, перець та натертий часник (3 зубчики). Перемішати.

3. Обмочіть у часниковому соусі хліб та смажте гринки.

РИБА В ОВОЧЕВОМУ МАРИНАДІ

Інгредієнти:

Риба - 1 кг

Борошно

Морква - 30 г

Паприка

Вода - 20 мл

Приготування:

1. Порізати рибу на великі шматки. Обмочити в борошні та смажити до появи золотистої скоринки.

2. Натерти моркву. Смажити на невеликому вогні, додати паприку. Потім додати води та смажити ще 2-3 хв.

3. Викласти страву деко. Спершу покласти шар овочів, потім викласти рибу і знову покрити шаром овочів.

4. Накрити страву фольгою. Зробити отвори. Залишити у печі на 20-25 хв.

РЕБЕРЦЯ З ОСОБЛИВИМ СОУСОМ

Інгредієнти:

Реберця - 500 г

Чебрець - 20 г

Бекон - 50 г

Цибуля - 1 шт.

Гірчиця - 1 ч. л.

Мед - 1 ст. л.

Часник - 2 зубки

Винний оцет - 1 ст. л.

Томатний соус - 150 г.

Зелень та спеції за смаком.

Приготування:

1. Посипати реберця спеціями та завернути у фольгу.

2. Залишити реберця у печі при температурі 160 градусів на 1,5 години.

3. Загорнути у бекон чебрець. Перев’язати рулетик мотузкою. Підсмажити на пательні. Додати цибулі та томатного соусу, а також гірчицю, винний оцет, мед та часник. Соус готовий!

4. Дістати реберця. Намастити їх соусом і знову залишити у печі на 10 хв. при температурі 200 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко та просто: 5 зимових рецептів