1 червня — яке сьогодні свято: День захисту дітей (традиції, прогноз погоди та що не можна робити)

Що не можна робити 1 червня: традиції, народні прикмети.

Поділитися:

Сьогодні, 1 червня, в Україні та в усьому світі відзначають такі події:

  • День підтвердження новорічної обіцянки
  • Всесвітній день батьків
  • Всесвітній день молока
  • Всесвітній день відповідального туризму
  • День ходіння босоніж
  • Всесвітній день рифа
  • День захисту дітей

«Міжнародний день захисту дітей»  — святкується щорічно 1 червня. Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

Яке сьогодні свято за церковним календарем: філософа Юстина

1 червня відзначають день пам'яті філософа Юстина. Він народився в знатній грецькій родині і жив у II столітті. Юстин отримав хорошу освіту і часто подорожував, щоб розширити свій кругозір. Згодом він вирішив зрозуміти основний сенс християнства, прагнучи наблизитися до Бога, оскільки язичницька релігія не задовольняла його духовні потреби.

Довго шукаючи вчителя, Юстин нарешті зустрів старця, який порадив йому вивчати священні книги. З того часу філософ почав читати пророчі та апостольські вчення і згодом прийняв хрещення. Подорожуючи по Римській імперії, Юстин проповідував Слово Боже і захищав християн. За це його схопили, довго катували, а потім обезголовили.

Яке сьогодні свято за народним календарем: Юстинів день

Наші предки вірили, що 1 червня — дуже сприятливий день для початку важливих і відповідальних справ. Часто в цей час сіяли гречку, гірчицю та тютюн, а також збирали лікарські трави і виполювали бур'яни. Вважалося, що будь-яка розпочата справа буде успішною. Якщо когось образили, вибачення просили саме 1 червня, оскільки вважалося, що цього дня люди добре розуміють одне одного і схильні пробачати.

Що не можна робити 1 червня

  • Не можна довго спати.
  • Не можна збирати забагато рослин.
  • Не можна підбирати незнайомі речі.
  • Не можна позичати речі.
  • Не можна лаятися.

Народні прикмети на 1 червня

У народі існують кілька прикмет на цей день: 

►Дощовий і похмурий день віщує урожай льону і конопель.
►Граки грають – на хорошу погоду.
►Якщо в першій половині дня видно радугу, то буде дощ.
►Якщо ранок похурий, то буде гарний врожай ярових культур.
►Якщо граки ходять по траві, а жаби виповзли на берег, буде дощ.

Хто святкує День ангела 1 червня

Сьогодні, 1 червня, День ангела святкують Василь, Гаврило, Давид, Денис, Павло, Харитон, Віра.

Знак зодіаку 1 червня

Сьогодні день народження справляють Близнюки. 30 травня Близнюкам варто навчитися слухати інших. Гороскоп для інших знаків зодіаку читайте за посиланням.

Погода 1 червня

У цілому по країні буде переважно хмарна погода з мінливою хмарністю. Очікуються дощі, місцями з грозами, на більшій частині території України. Температура повітря вночі становитиме від +8°C до +17°C, вдень +18°C до +27°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Новини по темі