12 квітня: Яке сьогодні свято?

Яке сьогодні свято. Яке свято сьогодні 12 квітня
freepik.com

Дізнайтесь, що святкують сьогодні, 12 квітня.

Поділитися:

Сьогодні, 12 квітня, щорічно святкують Міжнародний день космонавтики.

Саме в цей день у 1961 році радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» першим у світі зробив орбітальний обліт Землі. А рівно через 20 років, 12 квітня стартував перший пілотований політ за американською програмою «Шаттл». 

В Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі України. Ще 20 років тому наша держава входила у Топ-5 країн за кількістю успішних запусків у космос. На жаль, ми втратили цю позицію, але все одно продовжуємо розвиватись у цій галузі.

На всіх ракетно-комічних підприємствах України спостерігається позитивна динаміка зросту діяльності. Рекордсменом став Південний машинобудівний завод імені Макарова у Дніпрі: за минулий рік обсяги виробництва тут зросли на 184%. У 2018 році було запущено 8 космічних носіїв, в розробці яких брала участь наша держава.

В цей день варто привітати всіх працівників ракетно-космічної галузі, а також згадати національних героїв України. Наш видатний співвітчизник, Сергій Павлович Корольов – конструктор ракетно-космічних систем. Саме йому людство вдячне за запуск космічного корабля «Восток» та першого у світі штучного супутника Землі.

Леонід Костянтинович Каденюк – перший космонавт незалежної України. У 1997 році він здійснив політ на космічному шаттлі «Колумбія». Протягом 15 діб на орбіті Землі Каденюк із командою астронавтів проводив дослідження «Людина і стан невагомості».

Новини по темі