15 несподіваних причин поганого стану шкіри обличчя

Шкідливі для шкіри речі, про які ви не знали
Фото: Freepik

Речі, про шкідливий вплив яких ви навіть не здогадувалися.

Поділитися:

Ви користуєтеся денним і нічним кремом, ніколи не лягаєте спати з макіяжем, а ваш арсенал гелів для вмивання вражає... Всіх, окрім вашої шкіри, яка продовжує вередувати і засмучувати новими запаленнями. Проблема може полягати не лише в гормональному збої, стресі або неправильному харчуванні. Нас оточують безліч речей, згубних для шкіри. Про найменш очевидні з них — в матеріалі 1plus1.ua.

Брудна наволочка — справжнє випробування для ніжної шкіри обличчя. Якщо не змінювати її регулярно (як мінімум — раз на 2 тижні), висипання і запалення неминучі. Наволочка легко накопичує бактерії, бруд і залишки старих клітин епідермісу.

Нова косметика може стати причиною поганого стану шкіри. Причому необов'язково через алергію: змінюючи засоби для макіяжу занадто часто, ви прирікаєте організм на серйозний стрес. Шкіра не встигає звикнути до одного складу, як їй тут же доводиться перелаштовуватися на інший.

Полюбляєте експериментувати із зачіскою? Тоді не забувайте захищати обличчя від лаку та інших засобів для укладки волосся. Вміщені в них речовини забивають пори, перешкоджаючи природним процесам.

Якщо вам доводилося помічати, що після корекції брів (вдома або в салоні) в цій ділянці з'являються висипання, то це привід задуматися. Після висмикування волосків на шкірі залишаються мікрорани, які потребують дезінфекційної обробки, як і будь-які інші.

Перш ніж коригувати форму брів, добре протріть пінцет знезаражувальним лосьйоном. Після закінчення процедури — пройдіться ватним диском, змоченим в цьому засобі, навколо брів. Також не рекомендується робити корекцію надто часто. Ранки просто напросто не встигатимуть загоїтися.

Екран мобільного телефону, що торкається щоки під час розмови — поширена причина запалень на шкірі. На дисплеї скупчується величезна кількість бактерій і навіть вашої ж косметики, яка залишилася після попередньої телефонної розмови.

Як би смартфон не лежав, він все одно збирає бруд. Екраном донизу пристрій накопичує бактерії зі столу, а екраном вгору — пил. Тому не забувайте щодня протирати мобільник антибактеріальними серветками.

Від літньої спеки в офісі рятує тільки кондиціонер. Даруючи нам жадану прохолоду, він разом із тим сушить повітря і прискорює появу зморшок. Порятунок — склянка води, термальний спрей для обличчя і зволожуючий крем.

Окуляри — як сонячні, так і для корекції зору — слід добре протирати. Причому не лише скло, але й оправу повністю. В іншому випадку постійні висипи і подразнення гарантовано.

Скраб добре відлущує ороговілі шари епідермісу. Тому використовувати його потрібно. Але не часто — 1-2 рази на два тижні в залежності від особливостей вашої шкіри. Якщо скрабувати шкіру щодня або через день, вона не встигатиме відновлюватися. Таким чином, кожна така процедура не принесе вам нічого корисного, крім подряпин і травм.

Поширена, але не для всіх очевидна причина сухості шкіри, — надлишок солі в раціоні. Вона порушує водний баланс і позбавляє клітини вологи. Відмовлятися від солі повністю не варто, але у стравах її краще частково замінити натуральними приправами. Їжа стане ще смачнішою.

Поганий зір спричиняє передчасну появу зморшок. Особливо, якщо ви гордо відмовляєтеся йти до лікаря, аби він допоміг підібрати окуляри чи лінзи. Коли ми примружуємося, намагаючись щось розгледіти, м'язи обличчя напружуються. Це призводить до утворення глибоких складок.

Стояти у холодну пору під гарячим душем — справжнє блаженство. Але тільки не для шкіри обличчя. За рахунок високої температури вода буквально вимиває верхній шар епідермісу, забезпечуючи свербіж, лущення і сухість.

Відвідування басейну теж може коштувати здоров'я шкіри. Запам'ятайте: хлоровану воду обов'язково потрібно змивати. Причому просто сполоснути тіло недостатньо. Використовуйте гель для душу, який добре піниться, та якісне мило.

Про шкоду надмірного споживання кави сказано багато. Додаткова причина задуматися, перш ніж замовляти ще одне латте в обідню перерву — вплив цього напою на шкіру. Кофеїн також зневоднює організм і процеси старіння прискорюються. Через це зморшки стають більш помітними.

Боріться зі шкідливою звичкою видавлювати прищі. Інакше з'являтися вони будуть нескінченно. По-перше, будь-яке запалення після механічного впливу гоїться набагато довше. По-друге, ви розмазуєте бактерії по обличчю (і в тому числі ті, які перебували на ваших руках!). По-третє, видавлювання призводить до того, що інфекція ще глибше проникає в шкіру. В результаті, нове запалення не змусить себе чекати.

На відміну від солі, цукор не викликає зневоднення, проте перешкоджає утворенню колагену. А саме від нього залежить пружність і еластичність тканин. Тому любов до солодкого відображається не тільки на талії, але й на в'ялості шкіри.

Новини по темі