24 квітня: Яке сьогодні свято?

24 квітня: Яке сьогодні свято?
Фото: freepik.com

Дізнайтеся, що святкують сьогодні, 24 квітня.

Поділитися:

Сьогодні, 24 квітня, святкують Міжнародний день секретаря.

Його почали відзначати ще у 1952 році за ініціативою Національної асоціації секретарів США. Свято припадає на середу останнього повного тижня квітня.

Ще в минулому столітті обов’язками секретаря були стенографія, організація зустрічей та передача кореспонденції. Сьогодні ж на їх тендітних плечах тримається ціла купа справ. Секретарі володіють іноземними мовами, на ти спілкуються з оргтехнікою, турбуються про весь офіс та точно знають, коли краще підійти до боса зі звітом. Вони в курсі будь-яких новин, знають всі контакти і при цьому завжди мають бездоганний вигляд. Це не просто співробітник, а довірена особа керівника. Саме тому за статистикою секретар входить до п’ятірки найбільш затребуваних професій.

Цікаво, що перші професійні курси секретарів у світі стартували у Харкові – ще у 1868 році. У США їх професійною підготовкою почали займатися лише 11 років потому.

У цей день вітають усіх, на кому тримається безперебійна робота офісу: помічників директора, асистентів, офіс-менеджерів, діловодів та адміністраторів.

Новини по темі