27 березня: Яке сьогодні свято?

27 березня: Яке сьогодні свято?
freepik.com

Дізнайтесь, що святкують сьогодні, 27 березня.

Поділитися:

Сьогодні, 27 березня, у світі відзначають Міжнароджний день театру. Театр з’явився ще на світанку соціального життя людини. Мовою тіла та музики люди розказували історії одне одному, сидячи біля вогнища. Зараз театр — це витончене мистецтво, цікава інтерпретація всього, що ми бачимо навколо себе.

Свято, присвячене театру — офіційне. Воно було започатковане 27 березня. В цей день організація ЮНЕСКО підписала статут Міжнародного Інституту Театру. МІТ  займається підтримкою театрального мистецтва в 195 країнах світу. Щороку МІТ відзначає День театру дводенним фестивалем. Цього року він проводиться в Італії, одразу у двох містах — в Римі та у Пезаро. Цікаво, що в Пезаро церемонія відбудеться на незвичній локації — в тюрмі. Зараз це історична пам’ятка Рокка Констанца, яка більше схожа на оборонну фортецю.

Спеціально до свята в театрах заздалегідь готують гучні прем’єри, легендарні постановки, які вже стали класикою. Цьому святу присвячують не лише один день. Деколи святкування відбуваються більше тижня, а іноді навіть і місяць. Тому, можна сказати, що день театру — влучна нагода відвідати виставу наприкінці березня чи у квітні. Вітати в цей день можна не тільки акторів, а ще й режисерів, художників декорацій, працівниць гардеробу — будь кого, чия професійна діяльність хоч якось пов’язана із зачарованим світом, що живе за оксамитовою завісою.

Новини по темі