4 листопада: Яке сьогодні свято

яке сьогодні свято 2018
freepik.com

Дізнайтесь, що святкують сьогодні, 4 листопада.

Поділитися:

Сьогодні, 4 листопада, православні відзначають День Казанської ікони Божої Матері. З давніх-давен люди вірять, що ця ікона Богородиці здатна творити дива. Вона зцілює хворих, допомагає знедоленим та навіть здатна захистити країну від ворогів. У цей день віряни моляться Божій Матері і щиро сподіваються на чудо. 

Казанська Божа Матір – покровителька сім’ї, тому її образ дарують як при вінчанні, так і при хрещенні дітей. Здавна Казанську ікону батьки ставили біля дитячого ліжечка і вірили, що таким чином Богородиця доглядає за дитиною і захищає її. 

Існує також безліч прикмет, пов'язаних із цим святом. Наші предки вірили, що в цей день Богородиця особливо допомагає жінкам. В це свято дівчата вдавалися до захисних обрядів. До прикладу, жінки вірили, що березовий лист подарує їм красу і вбереже від старості. Вранці у свято жінка йшла в березовий гай, де шукала листя з інеєм. Зірвавши листок, в нього заглядали, як в дзеркало. Вважалося, що після цього дівчина очищується і молодшає, і протягом усього наступного року буде мати красивий й свіжий вигляд. 

Новини по темі