5 фактів, які ви не знали про фільм "Кінг-Конг" (2005)

Цікаві факти про фільм Кінг Конг 2005 року
IMDb

Цікаві факти про культовий фільм "Кінг-Конг", та де його можна подивитися.

Поділитися:

Цієї неділі о 22:20 на "1+1 Україна" покажуть "Кінг-Конг" (2005) — епічний пригодницький фільм, знятий за мотивами класичної стрічки 1933 року. Режисером фільму виступив Пітер Джексон, відомий своїми роботами над трилогією "Володар перснів". Фільм "Кінг-Конг" отримав визнання критиків за візуальні ефекти, масштабні декорації та емоційну історію. Він також був номінований на три премії "Оскар", серед них — "Найкращий звук" та "Найкращі візуальні ефекти". Інші цікаві факти про "Кінг-Конг" розповідаємо у статті.

Кінг-Конг (2005): цікаві факти

  1. На створення CGI-версії Емпайр-Стейт-Білдінг пішло 18 місяців, реальну будівлю побудували ж за 14 місяців. Завдяки таким зусиллям було знято інтерпретацію однією з найвідоміших сцен в історії кіно: як Кінг-Конг видирається на символ Нью-Йорку.
  2. Рев Кінг-Конга — це левиний рик, відтворений задом наперед на половину швидкості.
  3. Творця фільму Пітера Джексона довелося довго вмовляти зняти "Кінг-Конг". Студія Universal хотіла продовжити співпрацю з режисером, однак він не пристава на їх пропозиції. Згодом вони дізналися про любов Джексона до Кінг-Конга, і вирішили запропонувати режисеру зняти фільм про нього. Від цього Пітер теж відмовився, однак потім злякався, що хтось інший зніме поганий фільм про його улюбленого персонажа, та врешті-решт взявся за роботу.
  4. Найдорожчий фільм свого часу. Початковий бюджет був встановлений на рівні 150 мільйонів доларів. Однак на момент завершення виробництва фільм коштував 207 мільйонів доларів, і це була найдорожча стрічки в історії станом на 2005 рік.
  5. Хоча Кінг-Конг є одним з найвідоміших імен в історії кіно, він ніколи не був власністю однієї людини. Протягом багатьох років бренд "Конг" був джерелом різних звинувачень і судових розглядів, щоб визначити, кому насправді належать права на знаменитого кіномонстра. Серед тих, хто брав участь у дебатах за Кінг-Конга є і студія Universal, яка створила фільм 2005 року.

Про що фільм "Кінг-Конг" (2005)

У центрі сюжету — амбіційний режисер Карл Денхем (Джек Блек), який збирає команду та вирушає на таємничий острів Черепа. Там вони стикаються з небезпечними тубільцями, хижими тваринами та велетенською горилою по імені Кінг-Конг (Енді Серкіс).

Експедиція викрадає Конга і перевозить його до Нью-Йорка, де він стає сенсацією. Проте, у полоні Конг відчуває себе самотнім і розлюченим, і зрештою звільняється, руйнуючи місто.

Дивіться "Кінг-Конг" 21 квітня о 22:20 на 1+1 Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі