Найвідоміше (екс)подружжя Голлівуду: повна хронологія стосунків Бреда Пітта та Анджеліни Джолі

Бред Пітт та Анджеліна Джолі: хронологія стосунків
Getty Images

Як почалися стосунки американських акторів Бреда Пітта та Анджеліни Джолі?

Поділитися:

Якщо вас попросять згадати найвідомішу пару Голлівуду, найімовірніше першим на думку спаде зіркове експодружжя Бреда Пітта та Анджеліни Джолі. Протягом багатьох років стосунки цієї пари привертали увагу всього світу, а їх розлучення стало справжнім потрясінням. Пропонуємо згадати, як все починалося, та дізнатися, що зараз відбувається в особистому житті одних з найпопулярніших американських акторів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 цікавих фактів про фільм "Брудні танці" та де його можна подивитися

Як почалися стосунки Бреда Пітта та Анджеліни Джолі

Колишня пара вперше зустрілася у 2003 році під час зйомок у фільмі "Містер і місис Сміт", де вони грали роль чоловіка та дружини. Джолі насолоджувалася життям матері-одиначки, а Пітт все ще був одружений з Дженніфер Еністон, відомою за серіалом "Друзі" (пізніше вони розлучилися у 2005 році). Джолі згадувала в інтерв'ю Vogue, що це не було кохання з першого погляду — вони з Піттом просто стали хорошою командою.

Свого першого сина Меддокса Анджеліна Джолі всиновила у 2002 році з Камбоджі, а влітку 2005 року вирішила вдочерити новонароджену Захару в Ефіопії. У цій подорожі її супроводжував Бред Пітт. Уже в січні 2006 року прізвище дітей Джолі було змінено на Джолі-Пітт. Через рік в Анджеліни та Бреда народилася перша спільна дитина — донька Шайло. 

Попри народження дочки та початок процесу усиновлення Бредом Піттом двох інших дітей Анджеліни Джолі, зіркова пара не поспішала узаконювати свої стосунки. В інтерв'ю журналу Esquire 2006 року Пітт сказав, що весільні дзвони будуть у їхньому з Джолі майбутньому, як тільки кожна пара зможе зробити це на законних підставах.

У березні 2007 Анджеліна Джолі всиновила 3-річного Пакса з В'єтнаму. Ім'я акторки було єдиним, що з'явилося в заяві про усиновлення, оскільки вони з Піттом на той час не були одружені, а за в'єтнамським законодавством неодруженій парі важче усиновити дитину. Але в лютому 2008 року суддя окружного дитячого суду Лос-Анджелеса схвалив усиновлення Пакса і, відповідно, юридично змінив прізвище дитини на Джолі-Пітт.

У лютому 2008 акторка з'являється на публічному заході з помітним животом, хоч до цього ніяких офіційних заяв про нову вагітність не було. У липні того ж року у пари народжується двійня: хлопчик Нокс та дівчинка Вів'єн. 

Вагітність Джолі

Фото: Getty Images

Весілля Бреда Пітта та Анджеліни Джолі

Нарешті, після народження трьох спільних дітей та усиновлення ще трійки, 12 квітня 2012 року Анджеліна Джолі та Бред Пітт оголошують про заручини. Днем раніше майбутня наречена була помічена зі своєю новою обручкою під час відвідування заходу в Окружному музеї мистецтв Лос-Анджелеса. 

Приватне весілля було зіграно 23 серпня 2014 року в каплиці Шато Міраваль, сімейного маєтку у французькому селі Корренс. Анджеліна Джолі йшла до вівтаря зі своїми старшими синами Меддоксом і Паксом, в той час, як Захара і Вів'єн несли квіти, а Шайло і Нокс — обручки. Весільний торт для них випікав дуже особливий пекар: Пакс. Діти Джолі-Пітт навіть допомогли батькам написати їхні обітниці. Джолі розповіла, що її весільна сукня була розроблена кравцем Atelier Versace Луїджі Массі спільно з її дітьми. Сукня та фата були прикрашені дитячими малюнками.

Весілля

Фото: Bridal Guide

Бред Пітт та Анджеліна Джолі: розлучення

Та подружнє життя було недовгим. Незабаром після другої річниці їхнього весілля, 20 вересня 2016 року, Джолі подала на розлучення з Піттом. Вона послалася на суттєві розбіжності у світоглядах і попросила фізичну опіку над їхніми шістьма дітьми без вимоги аліментів від батька. Колишнє подружжя перебувало в процесі остаточного врегулювання свого розлучення протягом трьох років, і отримали юридичне підтвердження припиненню своїх стосунків у 2019. Здавалося, наче все закінчилося досить мирно, однак згодом стало відомо, що експара ще має деякі суперечки. 

У 2022 стало відомо про деякий "інцидент" у родині Джолі-Пітт, який стався під час польоту літаком у 2016. За словами Анджеліни, Бред Пітт застосовував до неї насилля, а також кричав на їх дітей. До того ж предметом суперечки стала їх спільна виноробня, яку експодружжя придбало у 2008 році. Акторка захотіла продати цей бізнес, що не задовільняло актора. За це він подав на Джолі до суду.

Наразі судові процеси тривають. Через розлучення Анджеліна планує виїхати з Лос-Анджелеса і проводити більше часу у своєму будинку в Камбоджі. Бред Пітт нещодавно з'їхався зі своєю новою дівчиною — дизайнеркою ювелірних виробів Інес де Рамон, яка молодша за актора на 36 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні актори фільму "Титанік": тоді та зараз

Містер і місис Сміт

Попри скандальне закінчення стосунків зіркової пари, їх перша спільна робота стала не лише місцем знайомства акторів, а й одним з найпопулярніших шпигунських фільмів початку 2000-х. У кінострічці вони зіграли Джона та Джейн Сміт — звичайну, на перший погляд, пару, яка живе в тихому передмісті. Проте за зачиненими дверима вони таємно працюють найманими вбивцями для секретних організацій, що конкурують між собою. Одного разу їм дають одне й те ж завдання: вбити главу ворожої організації. Коли Джон і Джейн дізнаються про це, вони розуміють, що повинні або вбити одне одного, або об'єднати зусилля, щоб вижити.

Дивіть фільм "Містер і місис Сміт", який став доленосним для Бреда Пітта та Анджеліни Джолі, вже цієї суботи о 01:00 на "1+1 Україна".

Новини по темі