7 причин закохатися у Відень із першої зустрічі

Відень - що подивитися
instagram.com/viennatouristboard

Чому відвідавши столицю Австрії, її складно забути.

Поділитися:

1plus1.ua поцікавився, що варто побачити та спробувати у Відні, щоб запам’ятати його на все життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 країн для тих, хто збирається за кордон уперше

1. Побачити палаци.

Відень – місто, яке вражає палацами. Не оминіть нагоди на власні очі побачити резиденцію імператорів Австрії Гофбург; Бельведер із величезним парком і найбільшою в світі колекцією творів художника Густава Клімта; розкішний Шенбрунн; палацово-парковий комплекс Аугартен, у приміщеннях якого можна відвідати Музей порцеляни та порцелянову мануфактуру.

 

2. Посмакувати справжнім тортом Захер.

Захер – найславетніший десерт Австрії, створений у ХІХ ст. кондитером Францом Захером. У наш час спробувати шоколадний смаколик, спечений за оригінальним рецептом, що зберігається у сімейному сейфі Захерів, можна лише у кав’ярні, розташованій поруч із віденською оперою CAFÉ SACHER.

3. Скуштувати найсмачніші віденські сосиски.

Щоправда, у Відні вони отримали назву «франкфуртерки», оскільки їх вигадав м’ясник із Франкфурта. У Німеччині було заборонено продавати мікс зі свинини та телятини. Тож чоловік привіз його до імператорського двору у Відні.

Віденці радять насолоджуватися сосисками не в рестораціях, а у вуличних ятках. Найкращим серед них міститься поруч із галерею Альбертіна. Ходять чутки, що у черзі за віденськими сосисками навіть можна побачити президента Австрії.

4. Відвідати найстаріший у світі зоопарк.

Саме таким є віденський звіринець, який існує з 1752 р. Якщо ви любите тварин, вам варто зазирнути до цього зоопарку.

5. Побувати у найпопулярнішому парку розваг Відня.

Понад 6 км2, 250 атракціонів, забави на будь-який вік та рівень екстриму – це все парк розваг Пратер. Сміливці можуть побувати на найвищій у світі ланцюговій каруселі, яка здіймає людей на 117 м і вертить ними зі швидкістю 60 км на годину.

А завдяки колесу огляду, що працює з 1897 р., можна помилуватися пейзажами Відня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 унікальних див України, які потрібно побачити хоч раз у житті

6. Провести день у Музейному кварталі.

Це один із найбільших культурних комплексів у світі, на території якого розташовано Музей сучасного мистецтва MUMOK, Музей Леопольда та Кунстхалле, де у двох залах експонують твори сучасного мистецтва. Діти ж можуть цікаво провести час у ZOOM Kindermuseum.

 

Допис, поширений MQWien (@mqwien)

 

7. Опинитися серед тропічної природи.

Так, це можливо зробити у самому центрі Відня, завітавши до Будинку метеликів (Schmetterling Haus). Тільки уявіть, що гуляєте серед тропічних рослин, міні-водоспадів, а довкола вас літають барвисті метелики.

 

Новини по темі