Край світу: ТОП-5 найкрасивіших міст, збудованих над прірвою

5 найкрасивіших міст, збудованих над прірвою | Подорожі | 1+1
Фото: unsplash.com

Час планувати «втечу»...

Поділитися:

Безлюдний? Дикий? Недосяжний? Він оспіваний у відомих композиціях та описаний в романтичних історіях. Утім, не обов'язково шукати найвіддаленішу точку, аби відчути себе на краю світу.

Ми вирішили зібрати найкрасивіші міста над урвищами в одну добірку. Отож читай і візуалізуй, що ти вже там – подейкують, думки матеріальні. 

Манорола (Італія)

Північ країни здавна славиться цим стародавнім рибальським осередком. Його географічне розташування дуже ризиковане – «нависає» над берегом Лангурійського моря.

Фото: unsplash.com

В центрі міста збереглася церква Сан-Лоренцо, західна його  частина «оберігає» гавань, а схід – площу. До слова, містечко змогло пронести крізь століття й архітектуру, і маленькі традиції – на вулицях часто збираються місцеві мешканці й обговорюють важливі питання. А поряд зі скелями ростуть пишні виноградники, які «пригощають» країну запашними винами.

Фото: unsplash.com

Ронда (Іспанія)

Містечко, збудоване на висоті 750 метрів над рівнем моря, називають душею відомого району Андалусія. А кольорові будинки на скелях нагадують гру в тетріс.

Фото: unsplash.com

Та крім яскравих будівель, популярних серед туристів, у Ронді є ще один символ – міст Тахо. Звісно, кожен знаходить свою власну «родзинку», та заперечувати унікальність поселення над прірвою – неможливо.

Фото: unsplash.com

Рокамадур (Франція)

Назва «вертикального» селища перекладається як «Любитель скель». Кожна стіна, кожна дорога просякнута духом величі та майстерності. А хто бажає переконатися у цьому наочно, має обов’язково піднятися на схил гори, роздивитися Рокамадур і долину річки Алзу. Хто там бував, обіцяють – цю картинку ти ніколи не забудеш!

Фото: unsplash.com

Санторіні (Греція)

Його історія пов’язана з вулканом. Чудернацький архіпелаг утворився через потужний вибух, який знищив усі поселення на острові.

Фото: unsplash.com

Згодом життя тут відродилося, а білосніжні помешкання на крутих скелях зробили Санторіні однією з найпопулярніших точок Європи.

Фото: unsplash.com

Боніфачо (Корсика)

Середземне море омиває білі скелі. А ті, своєю чергою, заховали колоритні вулички, де переплітаються могутні фортеці та вишукані вілли. В найбільшому місті острова зберігся розвідний міст, який колись слугував єдиним входом у місто. На щастя, тепер є більше можливостей його відвідати. Отож не стримуйся – приїжджай і милуйся.

Фото: unsplash.com

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Новини по темі