Зимова казка: 5 найбільш засніжених країн світу

5 найбільш засніжених країн світу, які здаються казковими | Подорожі | 1+1
Фото: Getty Images

Атмосферна добірка для святкового настрою.

Поділитися:

Холодна пору року завжди непередбачувана. Ми ніколи не знаємо, чого від неї очікувати – несподівано теплих днів чи суворих хурделиць. Втім, є країни, яким не доводиться гратися у здогадки – якщо зима, то обов’язково багато… дуже багато снігу!

Швейцарія

Коли бачиш засніжені Альпи, серце стукає втричі сильніше. Вони розділяють теплий Південь та сувору Північ, де прохолодні вітри та завірюхи почуваються, немов удома. Під кіркою льоду кришталеві озера схожі на кольорове скло, а гори, що над ними височіють, зливаються із небом. 

Саме холоду варто завдячувати дивовижними краєвидами, бо дивишся на природу і згадуєш снігову кулю. Здається, що візьмеш її до рук, розворушиш, і з неба раптово посиплються білі пластівці…  

Фото: Cristina Munteanu, unsplash.com

Норвегія

Скандинавська держава славиться білосніжними фіордами, північним сяйвом і спусками різного рівня складності. Гірськолижні розваги тут надзвичайно популярні, адже сезон триває з листопада по квітень. Подейкують, що будь-який норвежець розрізняє близько десятка відтінків снігу. А по тому, як «ковдра» рипить, навіть визначає температуру.

Фото: Getty Images

Канада

Узимку її можна описати двома словами – прекрасна і сувора. Але мешканці обожнюють прохолодне диво в усіх його проявах. І попри те, що завії вирують ледь не щодня, канадці з ентузіазмом мчать на ковзанки, милуються незайманою природою, грають у сніжки і прикрашають міста мільйонами вогників.

Фото: Getty Images

Японія

Реалії зими у «країні сонця» – кучугури в декілька метрів. До слова, японці поважають сніг і придумали своєрідну традицію. Аби ще більше пройнятися стихією, вони беруть горнятко саке, насолоджуються смаком напою, спостерігають за снігом і розмірковують про життя.

 Фото: Fabian Mardi, unsplash.com

Фінляндія

Якщо колись ти скажеш, що три місяці холодів – задовго, пригадай Фінляндію. Її вирізняють не лише люті морози, а й зими, що інколи тривають удвічі довше від українських. Можливо, для нас такий клімат став би завадою… але тільки не для фінів! Вони так само навчаються, працюють, гуляють темними засніженими вулицями, а вечорами релаксують в традиційних банях.

Фото: Taneli Lahtinen, unsplash.com

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. 5 найкрасивіших печер України, які варто побачити наживо

2. 5 архітектурних див України, які ми ледь не втратили

3. За що українські зірки люблять Карпати

Новини по темі