7 простих асан, які швидко повернуть тебе у форму після свят

7 простих асан, які швидко повернуть тебе у форму після свят | 1+1
Фото: Yannic Läderach, Unsplash

Ідеальне рішення!

Поділитися:

Після великої кількості новорічно-різдвяних застіль, лячно ставати на ваги. Але існує спосіб швидко повернутися у форму після свят.

Джерело: giphy.com

Сказати зайвим кілограмам «Прощавай!» допоможе йога. Розповідати про користь цього виду активності можна безкінечно. Проте досі існує стереотип, що йога – це дуже складно і потребує неабияких вмінь та надзвичайної гнучкості. Насправді, щоденними практиками можна навчитися виробляти таке, що зараз і уявляти страшно.

Фото: Stephanie Greene, Unsplash

До того ж йога тренує витривалість м’язів, тримає їх у тонусі та допомагає позбутися зайвих кілограмів. А додавши до занять ще й правильне харчування, можна неабияк пришвидшити бажаний результат.

Переодягайся у зручний одяг і виконуй ці сім простих асан, за які тіло тобі подякує.

Тадасана (поза гори)

Зазвичай з цієї пози починається будь-який комплекс вправ. Вона допомагає прокинутися зранку та покращує поставу. Здається, нічого складного – стій собі та й годі. Але робити це потрібно правильно.

Техніка: Постав ноги разом, руки вздовж тіла або над головою. Втягни живіт, коліна, напруж руки. Старайся маківкою тягнутися вгору, але не відривай стопи від підлоги. Зосередься на одній точці.

Фото: Freepik

Вірабхадрасана І (поза воїна І)

Ця асана зміцнює м'язи всього тіла та покращує координацію. Глибоке дихання у цій позі дозволяє збагатити кров киснем і покращити роботу мозку. 

Техніка: Прийми тадасану і правою ногою зроби великий крок назад. Підійми руки вгору і з'єднай долоні. Зігни ногу попереду, утворивши кут 90 градусів. Затримайся у позі так довго, як можеш. Стеж за диханням. Повільно повернись у вихідне положення і повтори все з іншою ногою. 

Фото: Freepik

Тріконасана (поза трикутника)

Ця поза трохи складніша від попередніх. Але вона дуже ефективна – розвиває баланс, розтягує внутрішню поверхню стегон, а також знімає напруження зі спини та шиї. 

Техніка: Постав ноги широко, один носок розверни вбік. Підніми руки паралельно підлозі, формуючи рівну лінію. Нахились до однієї ноги, максимально тягнучись вперед. Погляд спрямуй на руку, яка залишилась вгорі. Не прогинайся у поясниці. Після цього повернись у вихідне положення і повтори все з іншою ногою. 

Фото: Freepik

Ардха Ширшасана (поза дельфіна)

Усі, напевно, чули про позу собаки. Це її більш складний, але заразом ефективніший різновид. Поза дельфіна відмінно допомагає розтягнути задню поверхню стегон, а також врівноважує та заспокоює. 

Техніка: Опустись на коліна, притисни лікті та передпліччя до підлоги. Тепер повільно піднімай таз угору, намагаючись не відривати п'яти від підлоги. Не округляй спину та розслаб шию. 

Фото: Veks, Pinterest

Бхуджангасана (поза кобри)

Ця асана буде корисна для людей з малорухомим способом життя. Вона корисна для нирок та нервової системи, витягує м'язи живота, робить хребет більш гнучким. А ще покращує настрій та підвищує самооцінку. 

Техніка: Ляж на підлогу, долоні підстав під плечі. Починай повільно підійматися вгору, прогинаючись у поясниці. Затримайся у такому положенні на декілька вдохів-видихів. Після цього плавно повернись у вихідне положення. Повтори декілька разів. 

Фото: Freepik

Уштрасана (поза верблюда)

Ця асана тонізує весь організм, покращує настрій та самопочуття. Вона знімає напруження зі спини, розкриває грудну клітину, зміцнює плечі, руки та прес. Також поза верблюда додає впевненості у собі.

Техніка: Стань на коліна, починай відхилятися назад, прогинаючи спину. Візьмись руками за ступні. Опусти голову назад, старайся дихати повільно та глибоко. 

Фото: Freepik

Навасана (поза човна)

Ще одна хороша асана зміцнення м'язів пресу, спини та стегон. Вона покращує кровообіг, знімає болі в поясниці та допомагає зняти стрес. 

Техніка: Сядь на підлогу, витягни ноги вперед, а корпус тримай прямо. Зігни ноги в колінах і відірви стопи від підлоги. Тримай рівновагу і випрями ноги. Твоє тіло має нагадувати літеру V. 

Фото: Freepik

Дізнавайся інші способи, як тримати себе у формі:

1. 

2. 

3. 

Новини по темі